Hvad er hypnose?

Du har måske hørt om hypnose og folk, der ikke længere er ræd for edderkopper, efter de har været i hypnosebehandling. Det lyder måske for godt til at være sandt, men også lidt interessant, for tænk, hvis det var muligt at blive fri for sin skræk. Men hvad er hypnose egentlig for en størrelse? Først og fremmest findes der flere definitioner på, hvad hypnose er, hvilket man altid skal have in mente. Hypnose handler om at komme ind i en tilstand, hvor man dels mister sin bevidsthed og i stedet befinder sig i et drømmende univers. Her føler man sig distanceret fra virkeligheden ligesom i søvn eller dagdrømme. Og ganske rigtigt vil det ligne, at den hypnotiserede person sover, men egentlig er han/hun midt i en kreativ dagdrøm, hvor han/hun er afslappet og fokuseret. Det er en kombination af naturlige fænomener, som vi alle oplever dagligt, og samtidig bliver dine emotionelle ressourcer fokuseret. Dette er grunden til hypnosens positive resultater, idet man ofte vil opleve positive ændringer i tanker, følelser, adfærd og vaner meget hurtigt. Hypnose anvendes altså som et redskab, der effektivt hjælper dig med at løse forskellige problematikker og bryde negative handlemønster og vaner. 

Hypnose virker 

Når vi taler om hypnose, så handler det om at få hjælp til at foretage ændringer af vaner og tankemønstre samt at bryde mange års negativitet. Hjernens to systemer arbejder sammen via den kritiske faktor, der fungerer som en port mellem systemerne. Denne port formidler data fra det ene sind til det andet, og matcher nyt og gammelt ikke, så vil den kritiske faktor ikke godkende den nye information. Derfor er det særdeles svært for mennesket at nedbryde dårlige vaner, men det er her, hypnose kan gøre en markant forskel. Den kritiske faktor tillader følelses- og adfærdsmæssige instruktioner at passere fra det ene system til det andet. Systemerne vi taler om, kalder vi for det bevidste sind og det ubevidste sind, og det er det ubevidste, der har lagret rutiner, vaner og tankemønstre. Ved at få disse instrukser vil der være mulighed for at skabe nye tankemønstre og overbevisninger. Med andre ord vil det underbevidste sind blive udsat for en omprogrammering, der tillader at skabe en ny adfærd. 

Hypnose er værd at prøve kræfter med

Så går du rundt og har lidt for mange dårlige vaner, der påvirker dit humør og din positive indstilling, så kan det være en god ide at prøve kræfter med hypnose. Selvom der er mange teorier inden for området, så kan hypnose åbne op for nogle kanaler, som en samtale med en psykolog ikke kan. Men det handler om, hvem vi er som menneske – så prøv dig frem og se, hvad der virker for dig. 

Fredholm Hypnose

Prinsessegade 9

1442 København K

24 24 28 12

Akupunktur mod de kedelige almindelige smerter

Vi kender alle de helt almindelige smerter, som nogle gange opstår i vores krop. Det kan lige pludselig begynde at jage i foden og den bliver øm som følge af uvante spændinger i musklerne, eller spændingshovedpinen kan komme snigende indover os, når vi er stressede. Kulde og vind kan påvirke nakken og skabe stivhed, og især i efterårs- og vinterperioden kan man lide af smerter i ørerne, som stort set kan vare resten af dagen, bare fordi man cyklede til arbejde uden hue.

De kedelige smerter der hæmmer livskvaliteten

Vi ved ikke altid lige hvordan, disse midlertidige og tilbagevendende smerter opstår, og den praktiserende læges løsning går ofte på at vente og se, om smerten går over. Mange af disse smerter, vi tager som en del af livet, opstår ofte som følge af spændinger i muskler og nerver, og i nogle tilfælde kan afslapning i en uge eller to få smerten til at gå over.

De almindelige følgesmerter kan derfor hæmme vores evner til at udføre vores arbejde og lave andre aktiviteter, som giver livskvalitet. Eftersom man ikke kan ligge sig syg med ondt i skulderen, skaber det kun mere stress og flere spændinger i andre dele af kroppen samt i hovedet. Det kan heldigvis hjælpe på netop disse smerter at prøve akupunktur i Odense, Aalborg eller i andre både store og små byer.

Akupunktur kan gøre en forskel for din dagligdag

Akupunktur kan være en af de bedste behandlinger mod disse helt almindelige og kedelige smerter som kan virke diffuse og svære at helbrede. Eftersom smerterne typisk opstår som spændinger i kroppen og stress, kan nålebehandlingen stimulere kroppens blodtilførsel til de ramte områder og hjælpe til at løsne op og dermed lindre smerten. Derudover giver den øgede tilførsel af energi og næringsstoffer det bedste miljø og muligheder for, at kroppen kan begynde at hele sig selv.

Akupunktur mod smerter giver generelt gode resultater og især mod smerter, hvor den underliggende årsag typisk er en lettere stress i kroppen som følge af uvante bevægelser, kulde og vind og let overbelastning både fysisk og mentalt. Allerede efter den første behandling kan klienten mærke en forandring i kroppen, hvor man ofte enten bliver varm eller kold pga. ændringerne i energiflowet og nerveforbindelserne.

Hvis skaden er midlertidig og ikke regelmæssigt opstår, kan man efter et antal behandlinger se, om skaden er helet og vurdere, om der er brug for flere behandlinger. Hvis smerterne opstår som følge af menstruationskramper eller en særlig kropsholdning eller gang, der påvirker kroppen uhensigtsmæssigt, vil akupunktøren ofte anbefale et længerevarende behandlingsforløb. Der er dog gode chancer for at akupunktur i mange tilfælde kan lindre smerter.

 

Thomas Fyrst Akupunktur

Hollufgårdsvej 10 A

5260 Odense S

31152507

Hvordan hjælper kranio sakral terapi babyer og børn?

Kranio sakral terapi er en behandling, man kan få foretaget i alle aldre. Det er en behandling, der hjælper på både hjernerystelse, piskesmæld, ADHD, spændinger, stress og mange mange andre ting. Det er en form for terapi, der går ind og hjælper på både fysiske og psykiske problemer, og hjælper hovedet og kroppen med at slappe af igen.

Grunden til at behandlingen er så fænomenal god til babyer og børn er, at de ikke altid kan fortælle os, hvordan de har det, men de ved hjælp af denne behandling bliver afslappet både i hovedet og i kroppen.

Hvis man får en hjernerystelse, er det vigtigt, at man forholder sig i ro – på alle måder. Dette betyder, at man skal undgå arbejde, hvor man skal koncentrere sig, man skal undgå både læsning, computer og fjernsyn så vidt muligt, og man skal sørge for at få en masse hvile. Dog er det vigtigt, at man bliver vækket en gang i timen for at være sikker på, at alt er, som det skal være, og at man ikke har lidt yderligere skade i hjernen.

Dette kan være rigtig svært at håndtere, når det kommer til børn og babyer. Babyer kan man ikke vække en gang i timen og spørge ind til, hvordan de har det, og det kan være rigtig svært at forklare et barn, hvorfor han eller hun ikke må løbe udenfor og lege med sine kammerater de efterfølgende dage. Derfor er den ultimative løsning at benytte sig af fuldkommen kranio sakral terapi til små børn da de på denne måde, både har mulighed for at komme sig hurtigere over hjernerystelsen, men der er også mindre risiko for, at de kommer til at døje med følgesygdomme og eftervirkninger senere i livet.

Man kan få foretaget kyndig kranio sakral terapi i Nordsjælland, hvor en erfaren behandler vil vurdere, hvor mange behandlinger der skal til, og samtidig også kan guide dig frem til, om der er yderligere ting, man selv kan gøre for at gøre det nemmere og hurtigere for barnet af komme sig over hjernerystelsen mest optimalt.

Som først nævnt, er denne behandling også god imod fysiske skader. Skulle barnet derfor have nogle former for fysiske skavanker, vil det uden tvivl være et forsøg værd, at kontakte sådanne en behandler for at finde ud af, om det er noget, de kan hjælpe med at rette op på, og måske gøre hverdagen nemmere for både børn og voksne.

Karin Sulsbrück

Stengade 41b, 2 sal

3000 Helsingør

26 12 46 66

Stress på arbejdspladsen? Her er løsningen

For blot få årtier tilbage var det tabubelagt at indrømme, at man var stresset. I dag er det heldigvis blevet et langt mindre tabubelagt emne i takt med, at forståelsen for konsekvenserne af stress er blevet øget. Stress er nemlig ikke et tegn på svaghed – stress er derimod kroppens måde at vise, at man er under et for stort pres. Dette problem ses typisk på arbejdspladser, hvilket ikke bør være tilfældet, når det både er muligt at forebygge stress på arbejdspladsen med hjælp fra dygtige psykologer.

 

Er mine medarbejdere overhovedet stressede?

Det er meget forskelligt, hvad der udløser stress. Det er derfor også forskelligt fra medarbejder til medarbejder, om de føler sig stressede eller ej. Samtidig kan der også være forskelle i, om stressen erkendes eller ej. Uanset om dine medarbejdere føler sig stressede eller ej, så kan alle dog have glæde af en psykolog fra Viborgsom tilbyder kurser i stresshåndtering samt erhvervsrettet psykologrådgivning.

 

Hvad lærer man til et kursus i stresshåndtering?

I kurset lærer dine medarbejdere både at håndtere nuværende stress såvel som at forebygge eventuel stress i fremtiden. Kurset er således relevant for alle uanset stressniveau, hvor alle lærer, hvordan de kan blive bedre til at være i balance under stort pres. Samtidig vil der også arbejdes med at identificere mentale barrierer for at mindske den indre modstand, som kan fremprovokere stress. Der vil også være rådgivning om, hvordan forskellige psykiske indstillinger kan bruges til at bearbejde stress, så det er muligt at forebygge depressioner såvel som angst. Når disse redskaber er indlært, vil dine medarbejdere være i stand til at opnå bedre personlige resultater, hvilket både gavner din virksomheden såvel som medarbejdernes indre sammenhængskraft. I den forbindelse vil der også ske en afstemning af medarbejderes værdier i forhold til virksomhedens værdier, så begge parter er indforståede med hinandens forventninger. Det vil sikre en bedre fortolkning og kommunikation på tværs af virksomheden, der igen gavner den enkelte medarbejder såvel som virksomheden som helhed.

 

Et kursus, der gavner medarbejderen og virksomhedens udbytte

Et kursus, der både gavner medarbejderen og virksomhedens udbytte, er uden tvivl den økonomiske og tidsmæssige investering værd. Virksomheden vil have færre sundhedsudgifter som følge af mindsket sygefravær grundet stress, herunder færre tilfælde af psykiske lidelser blandt dine medarbejdere. Virksomheden vil afspejle en fornuftigt firmapolitik, hvor der er fokus på at skabe et stressfrit arbejdsmiljø. Medarbejderne vil qua det stressfri miljø blive mere forandringsparate til at tackle de udfordringer, som de oplever i virksomheden. En bedre dynamik i hverdagen vil blive opnået, hvor både de enkelte medarbejdere såvel som hele virksomheden vil nyde godt at dette udbytte.

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414

Den helt rette fysioterapi til dig

Går du rundt og har konstant ondt i dine skuldre, eller får du et jag i dit højre knæ på din ugentlige løbetur, som du før i tiden kunne klare uden problemer? Så lyder en professionel hånd fra en dygtig og specialiseret fysioterapeut som det helt rette valg for dig. Bor du i Lyngby, så vil du nemt kunne finde den rigtige fysioterapi i Lyngby for dig, hvor de har fokus på sportsudøvere, hvad end det er hverdagsaktive mennesker eller de mere eliteorienterede idrætsudøvere. Og så lytter de til dig og dine behov, og sørger for at leve op til lige netop dine forventninger. De efterlader dig ikke uden en grundig forklaring og viden omkring din skade-problematik eller mulige årsager til din ulidelige spændingshovedpine, og de vil samtidig give dig råd til at kunne afhjælpe problemet hjemme samt give din en melding på, hvor lang tid det vil kræve, før du er helt tilbage på sporet igen.

Hvorfor er genoptræning så vigtig efter min skade?

Har du været skadet eller er alle dine småskavanker blevet til en daglig gene, så er genoptræning vejen til bedring. Genoptræning er et af de vigtigste elementer, hvis du vil blive skadesfri og turde drømme om at komme tilbage i samme topform som før. Med skræddersyede programmer, professionel hjælp og en fysioterapeut, der lytter til din skade-problematik og til dig, vil altid være grundlaget for et vellykket behandlingsgrundlag. Hvis du derimod ikke får genoptrænet din skade på den korrekte måde, eller slet ikke får det gjort, vil det være til gene for dig i meget lang tid, og muligvis vil du aldrig føle, at skaden er i bedring. Det kan få alvorlige konsekvenser for din daglige gang på arbejdspladsen eller i hjemmet, og i takt med alderen vil disse skader forværres.

Genoptræning nær Lyngby

En fysioterapeut kan hjælpe dig til den mest optimale genoptræning til din skade, og de har en solid viden og flere års erfaring inden for genoptræning af alverdens sportsudøvere på hvert sit niveau. Ønsker du at nyde sommeren samtidig med, at du får den bedst mulige træning, så er det muligt at finde en fysioterapeut, der tilbyder genoptræning i Lyngby, der har nogle meget gode udendørs faciliteter, såsom en stor græsplæne og mulighed for løbetræning på fortunen lige i nærheden. Efter første konsultation vil du være meget klogere på din skade, og hvordan din fysioterapeut vil gribe den an fremover, og så vil din skade være i fokus, så du altid modtager den bedste behandling.

NF:CURA Sport – Fysioterapi og Personlig Træning

Jægersborgvej 66A

2800 Kongens Lyngby

Gå dig sund, slank og stærk!

En gåtur er en genial – og egentlig ret undervurderet motionsform. Man kan nemlig forbrænde hele 300 kalorier i timen med en rask gåtur! Udover det, forbygger gåture stress og booster samtidig dit energiniveau og din sundhed.

gåtur

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig? 

Spørgsmålet lyder ofte på hvor mange skridt man skal gå om dagen for at tabe sig? Og det afhænger selvfølgelig af dit indtag af kalorier i løbet af en dag, sammen med dit forbrug af kalorier. Altså er det en balance af mad og motion, der afgører hvorvidt du taber dig og i hvilket omfang. Der er dog stor sandsynlighed for at du taber dig, hvis du spiser nogenlunde sundt og varieret, samtidig med at du dyrker regelmæssig motion. Dog kan du godt sigte efter 10.000 skridt om dagen, hvis dit mål er at tabe dig. Det er en distance mange sigter efter og det svarer til ca. 6 km om dagen, hvilket også kan overskues. Udover dette er der en række meget positive faktorer, du styrker ved at gå raske ture et par gange om ugen: 

Gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin

Det at gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin er virkelig en positiv og central faktor. Disse stoffer spiller en stor rolle i forhold til dit humør, din søvn, sexlyst, din hukommelse og indlæring. Det er altså nogle centrale faktorer, som mange nok er interesseret i at booste i deres dagligdag. 

 

Du bliver mindre stresset 

Når du går til træning eller er i bevægelse over længere tid, sænker du også mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Det gør dig gladere, mere oplagt og motiveret! Det kan vel kun gavne alle med en travl hverdag med arbejde, studie, børn, familie og parforhold?

 

Kolesteroltal og blodtryk falder

En daglig gåtur gør godt for dit hjerte, da du stimulerer kredsløbet og dine muskler. Det kan gøre store underværker for dit kolesteroltal og blodtryk! Dette er en meget vigtigt faktor at overveje da et dårligt kolesterol tal og forhøjet blodtryk ofte er skyld i blodpropper! 

 

Du forbrænder primært fedt ved raske gåture

På grund af gåturens lave tempo sammenlignet med en løbetur, forbrænder du primært fedt i stedet at tære på kulhydratdepoterne. Dermed bliver du heller ikke så sulten efter en gåtur, som hvis du løb en tur. 

 

Risikoen for knogleskørhed falder

Dine knogler vil også prise sig lykkelige for dine regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften falder nemlig med hele 40 %, hvis du går raske gåture jævnligt.

Du mindsker risikoen for skader ved hyppige gåture 

Ved at gå en tur istedet for at løbe undgår du de mange hårde stød gennem kroppen, der kan være hårde for dine led. Dermed mindsker du altså risikoen for smerter og senere hen skader, som mange løbere kan få døje med. 

 

 

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42

 

 

 

 

 

Gå dig sund, slank og stærk!

En gåtur er en genial – og egentlig ret undervurderet motionsform. Man kan nemlig forbrænde hele 300 kalorier i timen med en rask gåtur! Udover det, forbygger gåture stress og booster samtidig dit energiniveau og din sundhed. 

 

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig? 

Spørgsmålet lyder ofte på hvor mange skridt man skal gå om dagen for at tabe sig? Og det afhænger selvfølgelig af dit indtag af kalorier i løbet af en dag, sammen med dit forbrug af kalorier. Altså er det en balance af mad og motion, der afgører hvorvidt du taber dig og i hvilket omfang. Der er dog stor sandsynlighed for at du taber dig, hvis du spiser nogenlunde sundt og varieret, samtidig med at du dyrker regelmæssig motion. Dog kan du godt sigte efter 10.000 skridt om dagen, hvis dit mål er at tabe dig. Det er en distance mange sigter efter og det svarer til ca. 6 km om dagen, hvilket også kan overskues. Udover dette er der en række meget positive faktorer, du styrker ved at gå raske ture et par gange om ugen: 

Gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin

Det at gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin er virkelig en positiv og central faktor. Disse stoffer spiller en stor rolle i forhold til dit humør, din søvn, sexlyst, din hukommelse og indlæring. Det er altså nogle centrale faktorer, som mange nok er interesseret i at booste i deres dagligdag. 

 

Du bliver mindre stresset 

Når du går til træning eller er i bevægelse over længere tid, sænker du også mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Det gør dig gladere, mere oplagt og motiveret! Det kan vel kun gavne alle med en travl hverdag med arbejde, studie, børn, familie og parforhold?

 

Kolesteroltal og blodtryk falder

En daglig gåtur gør godt for dit hjerte, da du stimulerer kredsløbet og dine muskler. Det kan gøre store underværker for dit kolesteroltal og blodtryk! Dette er en meget vigtigt faktor at overveje da et dårligt kolesterol tal og forhøjet blodtryk ofte er skyld i blodpropper! 

 

Du forbrænder primært fedt ved raske gåture

På grund af gåturens lave tempo sammenlignet med en løbetur, forbrænder du primært fedt i stedet at tære på kulhydratdepoterne. Dermed bliver du heller ikke så sulten efter en gåtur, som hvis du løb en tur. 

 

Risikoen for knogleskørhed falder

Dine knogler vil også prise sig lykkelige for dine regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften falder nemlig med hele 40 %, hvis du går raske gåture jævnligt. 

 

Du mindsker risikoen for skader ved hyppige gåture 

Ved at gå en tur istedet for at løbe undgår du de mange hårde stød gennem kroppen, der kan være hårde for dine led. Dermed mindsker du altså risikoen for smerter og senere hen skader, som mange løbere kan få døje med. 

Hvilke gener kan akupunktur afhjælpe?

Hvad kan akupunktur hjælpe imod? Akupunktur stammer oprindeligt fra Kina, men er de seneste mange år blevet mere og mere udbredt som behandlingsmetode i Vesten. Der findes mange klinikker, der udbyder akupunktur nær Århus og København, og det er efterhånden en populær behandlingsmetode. Men hvornår er det en god idé at bruge akupunktur som behandlingsmetode? Hvad skal du fejle, for at akupunktur kan være vejen frem?

WHO’s liste
Verdens Sundheds Organisation, også kaldet WHO, har erklæret, at der er tre områder, hvor det er påvist, at akupunktur kan have en gavnlig effekt. Det ene er som smertestillende behandling, det andet er at beskytte kroppen mod infektioner, og det sidste er ved at regulere kroppens forskellige fysiologiske funktioner. Det er jo ret bredt, så lad os se lidt nærmere på, hvad det egentlig dækker over.
WHO har faktisk lavet en mere detaljeret liste over, hvilke lidelser der kan lindres eller endda kureres ved hjælp af akupunktur. Den liste er endt med at være meget bred. Der er for eksempel tale om:

 • Stivhed og smerter i nakken
 • Tourettes syndrom
 • Urinvejsinfektion
 • Øjenlidelser
 • Smertelindring af veer
 • Allegi
 • Astma og bronkitis
 • Afhængighed af tobak, stoffer eller medicin
 • Bihulebetændelse
 • Bivirkninger ved kemoterapi eller strålebehandling
 • Type 2 diabetes
 • Fibromyalgi
 • Gigt i muskler og led
 • Hovedpine og migræneanfald
 • Galdestensanfald
 • Mave- og tarmlidelser
 • Kvalme, f.eks. ved graviditet
 • Kredsløbslidelser
 • Menstruationssmerter
 • Hedeture ved overgangsalder

  Akupunktur mod smerter
  Akupunktur er også kendt for at hjælpe mod smerter og kan derfor med fordel benyttes i forbindelse med kiropraktik eller fysioterapi. Især kiropraktorer bruger akupunktur som tillægsbehandling ved for eksempel forstuvninger, knæsmerter, smerter i ryg, lænd og nakke, tennisalbue eller frossen skulder. Du finder dygtige kiropraktorer nær Højbjerg og omegn, der også tilbyder akupunktur som en del af deres behandlinger.

  Hvordan foregår akupunktur?
  Akupunktur er baseret på teorien fra traditionel kinesisk medicin om, at kroppens livsenergi, Qi, skal kunne bevæge sig og cirkulere uhindret gennem de såkaldte meridianer, kroppens energibaner. Hvis noget blokerer disse energibaner, skaber det ubalance og sygdom i kroppen. Derfor indfører behandleren meget tynde, sterile nåle på nøje udvalgte punkter i kroppen, der har forbindelse til energi i de ramte problemområder. Når nålene indføres, kan det løsne meridianerne, og energien kan igen flyde frit. Det er en form for udrensningsproces, og derfor vil nogle mennesker også få eftervirkninger, for eksempel i form af kvalme eller opkast, men mange vil slet ingen gener have. Det gør ikke ondt at få indført nålene, på trods af hvad mange tror, fordi de netop er så ekstremt tynde, at man ikke kan mærke andet end en let snurrende fornemmelse.

  Just Health
  Oddervej 89
  8270 Højbjerg, Aarhus
  86 24 90 90