Sådan finder du den bedste øjenlæge

Det er altafgørende at finde den bedste øjenlæge for at sikre en høj kvalitet af undersøgelse og behandling af øjnene. Der er derfor flere ting, som bør overvejes, når den bedste øjenlæge skal udvælges.

Kvalificeret og erfaren øjenlæge

Alle øjenlæger, såvel som alle andre læger, har gennemført lægeuddannelsen, hvorefter øjenlæger har specialiseret sig i øjet. Uddannelsen sikrer, at øjenlægen er i stand til at undersøge og behandle øjet. Ved at vælge en efteruddannet øjenlæge, er patienten sikret en kvalificeret og erfaren øjenlæge fra København, som har den nyeste viden om forskning inden for undersøgelse og behandling af øjenproblemer. Det er til stor gavn, så øjenlægen er i stand til at håndtere de nyeste teknologier på området. Ved hjælp af forskellige teknologier er det muligt for øjenlæger at lave synsprøver for at undersøge blandt andet synsstyrken og synsfejl. Der vil også blive foretaget måling af væsketryk i øjet og andre undersøgelser ved brug af eksempelvis spaltelampe og ultralyd. Der er mange forskellige teknologiske muligheder, som øjenlægen benytter til at undersøge og behandle øjet. Brugen af de forskellige metoder varierer efter situationen.

Øjenlæge

Øjenlæge fra et center

Det er dog ikke alle øjenlæger, som kan benytte sig af de teknologiske muligheder til undersøgelse og behandling af øjet. Det er ikke alle øjenlæger, som har ressourcer til at have de nyeste teknologier. Det kan derfor være en fordel at vælge en samarbejdende øjenlæge fra Århus, som arbejder sammen med et større tandlægecenter, der har mulighed for at finansiere den nyeste teknologi. Med den nyeste teknologi er det muligt for øjenlægen at udnytte de nyeste og bedste metoder, hvilket optimerer mulighederne for undersøgelse og behandling. Især teknologi til at undersøge øjet gør det muligt at opdage eventuelle synsproblemer i god tid, så problemet kan forebygges. Det er derfor en god idé at få undersøgt synet engang imellem med henblik på at opdage problemerne, inden de udvikles.

Tillidsfuld øjenlæge

Kvalifikationer, erfaring og adgang til den nyeste teknologi er ikke nok til at gøre øjenlægen til den bedste øjenlæge. De tre faktorer skaber et godt grundlag for en god øjenlæge, men øjenlægen bør også være tillidsfuld for at kunne blive den bedste øjenlæge. En vigtig egenskab, som enhver læge bør besidde, er at kunne skabe et trygt og tillidsfuldt forhold til patienten. Med manglende tillid har patienten ikke nok tiltro til øjenlægen, hvor der opstår en risiko for, at patienten ikke ønsker at blive undersøgt og behandlet. Ved at undlade undersøgelse under mistanke for problemer med øjnene er der yderligere risiko for, at problemerne får store konsekvenser. Det er derfor vigtigt at vælge en tillidsfuld øjenlæge, som gennem sine kvalifikationer og erfaringer kan udføre undersøgelser o gbehandlinger på højeste niveau gennem de nyeste teknologier på området.

Øjenlægernes Center

Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund

Haslegårdsvænget 18
8210 Aarhus V

Tlf: 44 44 40 40

Få skarpt syn

synstest

De fleste mennesker har dårligt syn på den ene eller den anden måde. Det kan være de har svært ved at omstille sig til natsyn, det kan være de ser ting tæt på lidt sløret, eller måske opfatter de verdenen som mindre, end den er. De fleste lægger knapt nok mærke til, at de har en synsforvrængning, eller også ved de slet ikke, at der er noget at kigge efter. For andre, er synet et stort problem. Folk med tydelig forvrængning af synet har ofte svært ved at se noget uden briller eller linser og må give helt fortabt, hvis de skal lave præcisionsarbejde.

Laseroperation

En laseroperation kan give dig skarpt syn på kort tid. Teknologien bliver innoveret og videreudviklet med lynets hast, så det i dag er helt smertefrit at få foretaget en sådan operation. Selve operationstiden var til at starte med et par minutter, hvor man åbnede en flap i øjet, for derefter at foretage laseroperationen. I dag skal der ikke skæres, og derfor kan mange mennesker få fjernet bygningsfejl med en operation, der tager under et minut at få udført.

Kriterier for at få operationen

Har man meget svær næsynethed eller langsynethed, kan det være, at en laseroperation ikke er mulig. Her er ofte tale om folk med mere end plus eller minus 6d. Her kan man i stedet foretage en operation, hvor øjets linse udskiftes. Dette er en større operation og kræver selvfølgelig et større indgreb end laseroperationen.

Risiko og efterbehandling

Mange er bange for laseroperationen, da man kun hører de negative historier i medierne. Mange vil kunne genkende historien om hæren, som ikke tager folk ind, der har fået en laseroperation eller historier om folk, der ikke kan blive piloter af samme årsag. Her er tale om den gamle operation, Lasik eller Lasek. Der er markant mindre risiko ved den nye operation, ofte under navne såsom Relex eller SMiLE.

Uanset hvilken løsning du vælger, er der rigtig god grund til at få ordnet synet, så man kan få fuld glæde af sit syn. Med tiden kan det blive absolut nødvendigt, især når det kommer til sygdomme ud over lang- og nærsynethed, og fremskridt i teknologien har allerede gjort, at folk med sygdomme såsom grå stær kan få synet tilbage. Laserteknologi kan virke skræmmende, men i det store hele er det et enormt fremskridt indenfor øjenoperationer.

 

Peter Brincker – Øjenkirurg
Jægersborg Alle 14
2920 Charlottenlund
Tlf: 39 64 09 58