Få skarpt syn

synstest

De fleste mennesker har dårligt syn på den ene eller den anden måde. Det kan være de har svært ved at omstille sig til natsyn, det kan være de ser ting tæt på lidt sløret, eller måske opfatter de verdenen som mindre, end den er. De fleste lægger knapt nok mærke til, at de har en synsforvrængning, eller også ved de slet ikke, at der er noget at kigge efter. For andre, er synet et stort problem. Folk med tydelig forvrængning af synet har ofte svært ved at se noget uden briller eller linser og må give helt fortabt, hvis de skal lave præcisionsarbejde.

Laseroperation

En laseroperation kan give dig skarpt syn på kort tid. Teknologien bliver innoveret og videreudviklet med lynets hast, så det i dag er helt smertefrit at få foretaget en sådan operation. Selve operationstiden var til at starte med et par minutter, hvor man åbnede en flap i øjet, for derefter at foretage laseroperationen. I dag skal der ikke skæres, og derfor kan mange mennesker få fjernet bygningsfejl med en operation, der tager under et minut at få udført.

Kriterier for at få operationen

Har man meget svær næsynethed eller langsynethed, kan det være, at en laseroperation ikke er mulig. Her er ofte tale om folk med mere end plus eller minus 6d. Her kan man i stedet foretage en operation, hvor øjets linse udskiftes. Dette er en større operation og kræver selvfølgelig et større indgreb end laseroperationen.

Risiko og efterbehandling

Mange er bange for laseroperationen, da man kun hører de negative historier i medierne. Mange vil kunne genkende historien om hæren, som ikke tager folk ind, der har fået en laseroperation eller historier om folk, der ikke kan blive piloter af samme årsag. Her er tale om den gamle operation, Lasik eller Lasek. Der er markant mindre risiko ved den nye operation, ofte under navne såsom Relex eller SMiLE.

Uanset hvilken løsning du vælger, er der rigtig god grund til at få ordnet synet, så man kan få fuld glæde af sit syn. Med tiden kan det blive absolut nødvendigt, især når det kommer til sygdomme ud over lang- og nærsynethed, og fremskridt i teknologien har allerede gjort, at folk med sygdomme såsom grå stær kan få synet tilbage. Laserteknologi kan virke skræmmende, men i det store hele er det et enormt fremskridt indenfor øjenoperationer.

 

Peter Brincker – Øjenkirurg
Jægersborg Alle 14
2920 Charlottenlund
Tlf: 39 64 09 58