Gå dig sund, slank og stærk!

En gåtur er en genial – og egentlig ret undervurderet motionsform. Man kan nemlig forbrænde hele 300 kalorier i timen med en rask gåtur! Udover det, forbygger gåture stress og booster samtidig dit energiniveau og din sundhed.

gåtur

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig? 

Spørgsmålet lyder ofte på hvor mange skridt man skal gå om dagen for at tabe sig? Og det afhænger selvfølgelig af dit indtag af kalorier i løbet af en dag, sammen med dit forbrug af kalorier. Altså er det en balance af mad og motion, der afgører hvorvidt du taber dig og i hvilket omfang. Der er dog stor sandsynlighed for at du taber dig, hvis du spiser nogenlunde sundt og varieret, samtidig med at du dyrker regelmæssig motion. Dog kan du godt sigte efter 10.000 skridt om dagen, hvis dit mål er at tabe dig. Det er en distance mange sigter efter og det svarer til ca. 6 km om dagen, hvilket også kan overskues. Udover dette er der en række meget positive faktorer, du styrker ved at gå raske ture et par gange om ugen: 

Gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin

Det at gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin er virkelig en positiv og central faktor. Disse stoffer spiller en stor rolle i forhold til dit humør, din søvn, sexlyst, din hukommelse og indlæring. Det er altså nogle centrale faktorer, som mange nok er interesseret i at booste i deres dagligdag. 

 

Du bliver mindre stresset 

Når du går til træning eller er i bevægelse over længere tid, sænker du også mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Det gør dig gladere, mere oplagt og motiveret! Det kan vel kun gavne alle med en travl hverdag med arbejde, studie, børn, familie og parforhold?

 

Kolesteroltal og blodtryk falder

En daglig gåtur gør godt for dit hjerte, da du stimulerer kredsløbet og dine muskler. Det kan gøre store underværker for dit kolesteroltal og blodtryk! Dette er en meget vigtigt faktor at overveje da et dårligt kolesterol tal og forhøjet blodtryk ofte er skyld i blodpropper! 

 

Du forbrænder primært fedt ved raske gåture

På grund af gåturens lave tempo sammenlignet med en løbetur, forbrænder du primært fedt i stedet at tære på kulhydratdepoterne. Dermed bliver du heller ikke så sulten efter en gåtur, som hvis du løb en tur. 

 

Risikoen for knogleskørhed falder

Dine knogler vil også prise sig lykkelige for dine regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften falder nemlig med hele 40 %, hvis du går raske gåture jævnligt.

Du mindsker risikoen for skader ved hyppige gåture 

Ved at gå en tur istedet for at løbe undgår du de mange hårde stød gennem kroppen, der kan være hårde for dine led. Dermed mindsker du altså risikoen for smerter og senere hen skader, som mange løbere kan få døje med. 

 

 

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42

 

 

 

 

 

Sådan kan hypnose hjælpe mod stress

Stress er en folkesygdom. Vi vil alle mere end vi har tid til, og når vi ikke kan nå alt det vi gerne vil, så får vi at vide, at vi bare skal arbejde hårdere. Lige meget hvor hårdt man arbejder, så er der aldrig timer nok på en dag, og i længden bliver man kun stresset og udkørt, af det uendelige ræs mod at lykkes. Der er intet galt med at stræbe, det er bare vigtigt, at man holder målet for øje, og ikke bliver fanget i en uendelig løkke af arbejde uden pauser og afslapning. Hvis du er stresset er det første skridt helt at stoppe med at arbejde. Det virker måske angstprovokerende, men prøv at lægge arbejdet fra dig. Fortæl den person der forventer at du leverer et stykke arbejde, at du har brug for en halv dags fri. Her vil du sandsynligvis opleve en af to ting; enten vil du blive mødt med forståelse, og du får mulighed for at slappe lidt af og tage dig af dig selv, eller du bliver mødt med ekstra pres og ultimatummer. Er svaret det sidste, så overvej om der ikke er en anden løsning end netop dette job; er det dit helbred værd? Der findes en lang række behandlinger for stress, men ingen af dem kan hjælpe dig i længden, hvis du ikke er villig til at holde op med at gøre dig selv stresset.

Hypnose mod stress

Det kan hypnose hjælpe med

Når du er stresset, kan du have en lang række symptomer, som gør det svært at komme videre. Med hypnose behandles din underbevidsthed således, at din krops respons til stressen vil være anderledes. En person der har været udsat for stort pres i lang tid kan have svært ved overhovedet at fungere, og her er hypnose god som behandling for stress. Ligeledes kan man inden man ligefrem går ned med stress have gode resultater med at få hypnose. Det tager et stykke tid fra behandlingen påbegyndes før resultatet kan ses, men når det gør, vil det blive klart hvilket af dit hårde arbejde der har været det værd, og hvilket der har været resultatet af tankeløs stress. Du kan nemt finde hypnose i eksempelvis København. Det kan være en udfordring at finde en terapeut man stoler på i netop ens område, men hvis du bliver et lykkeligere menneske af at modtage behandlingen i eksempelvis København, vil det have været det hele værd i sidste ende.

Terapi & Hypnose
Nørregade 41
1165 København K
Tlf: 40 28 90 10