Den helt rette fysioterapi til dig

Går du rundt og har konstant ondt i dine skuldre, eller får du et jag i dit højre knæ på din ugentlige løbetur, som du før i tiden kunne klare uden problemer? Så lyder en professionel hånd fra en dygtig og specialiseret fysioterapeut som det helt rette valg for dig. Bor du i Lyngby, så vil du nemt kunne finde den rigtige fysioterapi i Lyngby for dig, hvor de har fokus på sportsudøvere, hvad end det er hverdagsaktive mennesker eller de mere eliteorienterede idrætsudøvere. Og så lytter de til dig og dine behov, og sørger for at leve op til lige netop dine forventninger. De efterlader dig ikke uden en grundig forklaring og viden omkring din skade-problematik eller mulige årsager til din ulidelige spændingshovedpine, og de vil samtidig give dig råd til at kunne afhjælpe problemet hjemme samt give din en melding på, hvor lang tid det vil kræve, før du er helt tilbage på sporet igen.

Hvorfor er genoptræning så vigtig efter min skade?

Har du været skadet eller er alle dine småskavanker blevet til en daglig gene, så er genoptræning vejen til bedring. Genoptræning er et af de vigtigste elementer, hvis du vil blive skadesfri og turde drømme om at komme tilbage i samme topform som før. Med skræddersyede programmer, professionel hjælp og en fysioterapeut, der lytter til din skade-problematik og til dig, vil altid være grundlaget for et vellykket behandlingsgrundlag. Hvis du derimod ikke får genoptrænet din skade på den korrekte måde, eller slet ikke får det gjort, vil det være til gene for dig i meget lang tid, og muligvis vil du aldrig føle, at skaden er i bedring. Det kan få alvorlige konsekvenser for din daglige gang på arbejdspladsen eller i hjemmet, og i takt med alderen vil disse skader forværres.

Genoptræning nær Lyngby

En fysioterapeut kan hjælpe dig til den mest optimale genoptræning til din skade, og de har en solid viden og flere års erfaring inden for genoptræning af alverdens sportsudøvere på hvert sit niveau. Ønsker du at nyde sommeren samtidig med, at du får den bedst mulige træning, så er det muligt at finde en fysioterapeut, der tilbyder genoptræning i Lyngby, der har nogle meget gode udendørs faciliteter, såsom en stor græsplæne og mulighed for løbetræning på fortunen lige i nærheden. Efter første konsultation vil du være meget klogere på din skade, og hvordan din fysioterapeut vil gribe den an fremover, og så vil din skade være i fokus, så du altid modtager den bedste behandling.

NF:CURA Sport – Fysioterapi og Personlig Træning

Jægersborgvej 66A

2800 Kongens Lyngby

Gå dig sund, slank og stærk!

En gåtur er en genial – og egentlig ret undervurderet motionsform. Man kan nemlig forbrænde hele 300 kalorier i timen med en rask gåtur! Udover det, forbygger gåture stress og booster samtidig dit energiniveau og din sundhed. 

 

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig? 

Spørgsmålet lyder ofte på hvor mange skridt man skal gå om dagen for at tabe sig? Og det afhænger selvfølgelig af dit indtag af kalorier i løbet af en dag, sammen med dit forbrug af kalorier. Altså er det en balance af mad og motion, der afgører hvorvidt du taber dig og i hvilket omfang. Der er dog stor sandsynlighed for at du taber dig, hvis du spiser nogenlunde sundt og varieret, samtidig med at du dyrker regelmæssig motion. Dog kan du godt sigte efter 10.000 skridt om dagen, hvis dit mål er at tabe dig. Det er en distance mange sigter efter og det svarer til ca. 6 km om dagen, hvilket også kan overskues. Udover dette er der en række meget positive faktorer, du styrker ved at gå raske ture et par gange om ugen: 

Gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin

Det at gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin er virkelig en positiv og central faktor. Disse stoffer spiller en stor rolle i forhold til dit humør, din søvn, sexlyst, din hukommelse og indlæring. Det er altså nogle centrale faktorer, som mange nok er interesseret i at booste i deres dagligdag. 

 

Du bliver mindre stresset 

Når du går til træning eller er i bevægelse over længere tid, sænker du også mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Det gør dig gladere, mere oplagt og motiveret! Det kan vel kun gavne alle med en travl hverdag med arbejde, studie, børn, familie og parforhold?

 

Kolesteroltal og blodtryk falder

En daglig gåtur gør godt for dit hjerte, da du stimulerer kredsløbet og dine muskler. Det kan gøre store underværker for dit kolesteroltal og blodtryk! Dette er en meget vigtigt faktor at overveje da et dårligt kolesterol tal og forhøjet blodtryk ofte er skyld i blodpropper! 

 

Du forbrænder primært fedt ved raske gåture

På grund af gåturens lave tempo sammenlignet med en løbetur, forbrænder du primært fedt i stedet at tære på kulhydratdepoterne. Dermed bliver du heller ikke så sulten efter en gåtur, som hvis du løb en tur. 

 

Risikoen for knogleskørhed falder

Dine knogler vil også prise sig lykkelige for dine regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften falder nemlig med hele 40 %, hvis du går raske gåture jævnligt. 

 

Du mindsker risikoen for skader ved hyppige gåture 

Ved at gå en tur istedet for at løbe undgår du de mange hårde stød gennem kroppen, der kan være hårde for dine led. Dermed mindsker du altså risikoen for smerter og senere hen skader, som mange løbere kan få døje med. 

Hvilke gener kan akupunktur afhjælpe?

Hvad kan akupunktur hjælpe imod? Akupunktur stammer oprindeligt fra Kina, men er de seneste mange år blevet mere og mere udbredt som behandlingsmetode i Vesten. Der findes mange klinikker, der udbyder akupunktur nær Århus og København, og det er efterhånden en populær behandlingsmetode. Men hvornår er det en god idé at bruge akupunktur som behandlingsmetode? Hvad skal du fejle, for at akupunktur kan være vejen frem?

WHO’s liste
Verdens Sundheds Organisation, også kaldet WHO, har erklæret, at der er tre områder, hvor det er påvist, at akupunktur kan have en gavnlig effekt. Det ene er som smertestillende behandling, det andet er at beskytte kroppen mod infektioner, og det sidste er ved at regulere kroppens forskellige fysiologiske funktioner. Det er jo ret bredt, så lad os se lidt nærmere på, hvad det egentlig dækker over.
WHO har faktisk lavet en mere detaljeret liste over, hvilke lidelser der kan lindres eller endda kureres ved hjælp af akupunktur. Den liste er endt med at være meget bred. Der er for eksempel tale om:

 • Stivhed og smerter i nakken
 • Tourettes syndrom
 • Urinvejsinfektion
 • Øjenlidelser
 • Smertelindring af veer
 • Allegi
 • Astma og bronkitis
 • Afhængighed af tobak, stoffer eller medicin
 • Bihulebetændelse
 • Bivirkninger ved kemoterapi eller strålebehandling
 • Type 2 diabetes
 • Fibromyalgi
 • Gigt i muskler og led
 • Hovedpine og migræneanfald
 • Galdestensanfald
 • Mave- og tarmlidelser
 • Kvalme, f.eks. ved graviditet
 • Kredsløbslidelser
 • Menstruationssmerter
 • Hedeture ved overgangsalder

  Akupunktur mod smerter
  Akupunktur er også kendt for at hjælpe mod smerter og kan derfor med fordel benyttes i forbindelse med kiropraktik eller fysioterapi. Især kiropraktorer bruger akupunktur som tillægsbehandling ved for eksempel forstuvninger, knæsmerter, smerter i ryg, lænd og nakke, tennisalbue eller frossen skulder. Du finder dygtige kiropraktorer nær Højbjerg og omegn, der også tilbyder akupunktur som en del af deres behandlinger.

  Hvordan foregår akupunktur?
  Akupunktur er baseret på teorien fra traditionel kinesisk medicin om, at kroppens livsenergi, Qi, skal kunne bevæge sig og cirkulere uhindret gennem de såkaldte meridianer, kroppens energibaner. Hvis noget blokerer disse energibaner, skaber det ubalance og sygdom i kroppen. Derfor indfører behandleren meget tynde, sterile nåle på nøje udvalgte punkter i kroppen, der har forbindelse til energi i de ramte problemområder. Når nålene indføres, kan det løsne meridianerne, og energien kan igen flyde frit. Det er en form for udrensningsproces, og derfor vil nogle mennesker også få eftervirkninger, for eksempel i form af kvalme eller opkast, men mange vil slet ingen gener have. Det gør ikke ondt at få indført nålene, på trods af hvad mange tror, fordi de netop er så ekstremt tynde, at man ikke kan mærke andet end en let snurrende fornemmelse.

  Just Health
  Oddervej 89
  8270 Højbjerg, Aarhus
  86 24 90 90

 

Graviditetstræning i varmtvandsbassin

fysioterapi

En graviditet tilfører adskillige ekstra kilo til kroppen, og det kan derfor være både hårdt og uoverskueligt at udføre motion eller blot komme igennem hverdagens gøremål. Det er dog vigtigt, at du sørger for at holde formen under hele din graviditet, da din krop igennem regelmæssig motion er bedre forberedt til de forandringer, som gravidteten og fødslen medfører. En populær træningsmetode til at holde sig i gang under gravidteten er den effektive graviditetstræningsom foregår i bassiner med varmt vand, der gør det lettere for dig at bevæge din krop på trods af en stor mave.

 

Tilmeld dig graviditetstræning

Der findes træning i varmvandsbassiner flere steder i landet, men du kan med fordel vælge en graviditetsfokuseret fysioterapeut fra Ballerup, som har særlig erfaring med at træne gravide. Her kan du enten få individuel træning, hvor der sættes ekstra fokus på dine individuelle behov, eller du kan tilmelde dig holdtræning, hvor du kan nyde godt af det sociale samvær med andre gravide. Behovet for træning kan variere efter din nuværende form samt eventuelle komplikationer under graviditeten, og under vejledning fra fysioterapeuten vil du blive anbefalet en passende mængde af træning.

 

Det får du ud af graviditetstræningen

Træning og generel fysisk aktivitet vil altid gavne din sundhed. I graviditetstræningen er der fokus på at træne din krop, så din krop bliver belastet så lidt som muligt af graviditeten. Under graviditeten vil din mave, dine ribben og dit mellemgulv gradvist bliver udsat for mere og mere pres. Dette pres kan også ramme din ryg, så der opstår rygsmerter. Presset og smerterne kan gøre det ubehageligt at bevæge sig rundt, men i det varme vand vil det være lettere for dig at bevæge dig uden smerter og med en lethed, som ikke kan fås på andre måder. Træningen i vand hjælper dig ikke kun, mens du er til træning, men også i dagene imellem, da din krop vil være mere bevægelig som følge af de positive effekter fra træningen i vand.

 

Kombiner graviditetstræning med massage

Under graviditeten bliver dine knogler, muskler og led også påvirket, og for at mindske denne påvirkning kan du supplere din graviditetstræning med en massage, som er specielt tilrettelagt til gravide. Massagen er i stand til at lindre påvirkningerne og eventuelle smerter i din krop. Gennem massagen vil din krop blive mere afslappet, og du vil blive masseret ekstra på de områder, som kan være særligt gavnfulde i forhold til din graviditeten. Bækkenløsning er blandt de komplikationer i graviditeten, som mange oplever, og her kan massagen også være nyttig og forebygge mod denne komplikation samt andre graviditetsrelaterede komplikationer.

 

Få en luksuriøs graviditet

Gennem træning og massage gavner du din fysiske sundhed såvel som din mentale sundhed. Du forbereder din krop bedst muligt til at gennemføre graviditeten og fødslen, så dit barn kan få den bedst mulige start på livet.

 

Fysioterapien

Centrumgaden 1

2750 Ballerup

44653618

Hvordan foregår genoptræning med fysioterapi?

Fysioterapi og genoptræning

En stor del af fysioterapi handler om genoptræning efter ulykker eller andre voldsomme skader, der har sat dele af kroppen ud af funktion over en kortere eller længere periode. Genoptræning kan vare kortere eller længere tid, alt efter problemets omfang og hvor stærk eller svag din krop er, og det er individuelt fra person til person, hvilken slags genoptræning og i hvilket omfang man har brug for det.

Continue reading

Hvad laver en sundhedscoach?

De fleste mennesker vil gerne leve sundt. Sundhed er vejen til et længere liv og større velvære. Hvis vi passer på vores krop, holder den længere, og en sund krop gør os gladere. Undersøgelser viser, at fysisk aktivitet i hverdagen kan hjælpe på stress og depression, såvel som det kan forebygge og afhjælpe spændinger og myoser. For mange mennesker er der dog lang vej fra at ønske et sundere liv til rent faktisk at gøre noget ved det. En travl hverdag spænder ben for mange, og det kan også være uoverskueligt at starte på en sundere livsstil, hvis man ikke er vant til at leve sundt. Hvor skal man begynde? Hvad er bedst at tage fat på og sætte ind med ændringer, hvis man ikke har det store overskud i dagligdagen?

sundhedscoach

Det kan du bruge sundhedscoaching til

En sundhedscoach kan være løsningen, hvis du gerne vil forbedre din sundhed og livskvalitet, men har brug for hjælpe til at føre dine målsætninger ud i livet. Hvad enten du er en topatlet, der gerne vil forbedre sine præstationer, eller du blot ønsker at få en bedre livskvalitet ved komme træthed, sygdom og dårlig kondition til livs, kan du få gavn af at bruge en sundhedscoach. Her kan du få lagt en kostplan, få rådgivning om motion og træning og blive vurderet af en professionel ud fra din livsstil, helbred og kropstype med henblik på at blive sundere. For nogle handler det om at omlægge kosten, få indlagt motion i hverdagen og få nok søvn om natten, for andre kan sundhedscoaching hjælpe med at kortlægge årsagerne til gentagne sportsskader.

Hvem tilbyder sundhedscoaching?

Det er vigtigt at finde en dygtig, professionel behandler, når du beslutter dig for at benytte en sundhedscoach. Det kan være en mulighed at undersøge de forskellige programmer, som behandlere tilbyder. Flere fysioterapeuter i København tilbyder sundhedsforløb, der er skræddersyet til den enkeltes behov. Du bør dog altid undersøge den enkelte behandlers baggrund og uddannelse, tage uforpligtende kontakt til en start og stille spørgsmål for på den måde at fornemme, om han eller hun er noget for dig. En sundhedscoach er en person, der kommer tæt på dig og som du derfor bør kunne have tillid til og føle dig tryg ved. Du skal altid have følelsen af, at du får noget ud af forløbet. Det er jo din sundhed, der er omdrejningspunktet her.

Move2Peak ApS
Bernhard Bangs Alle 23
2000 Frederiksberg
Tlf: 32 10 82 82

Få ny energi med den rette kost – spørg en kostvejleder

diætist hos en fysioterapeut

Mange har prøvet at være på kur. Denne har måske haft til formål at afhjælpe overvægt eller undervægt. I disse tilfælde giver man ofte køb på sin sundhed for at opnå vægttab eller vægtforøgelse. I forbindelse med overvægt ender man ofte med at mangle mange vigtige vitaminer og mineraler, fordi man forsøger at spise så lidt som muligt. I forbindelse med undervægt ender man ofte med at tage en masse fedt på, i stedet for at øge isn vægt på en hensigtsfuld måde, fordi man prioriterer højt indhold af kalorier over sundheden af måltidet. For at ændre på sin krop, blive mere sund og få mere energi, kan man eksempelvis finde en kostvejleder. Denne bør bo i dit område, så bor du i København, kan du finde en klinik der tilbyder kostvejledning. Denne er ofte en, der også udbyder behandlinger som fysioterapi eller lignende på Nørrebro eller Frederiksberg. Hvis du stadig ikke er overbevist, så er der her en liste over de kure, der er mest oppe i tiden, og hvorfor du bør konsultere en kostvejleder, hvis du vil prøve en af dem.

At tælle kalorier

Her er tale om en kur, hvor du sætter dig selv et mål om, at hvert måltid skal bestå af 1500 kcal., og hver gang du spiser noget, bogfører du hvor mange kalorier, du har spist. Kuren siges at virke, fordi du får færre kalorier end du bruger. Kuren indeholder ingen retningslinjer for indtag af grove grøntsager, frugt eller fedt. Derfor kan man være på denne kur og leve af ris, sovs og chokolade, bare man ikke spiser ret meget af det. Vil man gerne benytte sig af denne kur, bør man konsultere en kostvejleder og høre, hvordan man får alt, hvad man har brug for, mens man er på kuren.

2:5 kuren

Dette er en kur, spm også er baseret på at tælle kalorier.Er man på denne kur, vil der være to dage om ugen, hvor man dog max må indtage 500 kalorier. Problemerne ved denne kur, er dog de samme som ved ovenstående.

HCLF

High carb, low fat er en reinkarnation af den meget udskældte Atkinskur, men med modsat fortegn. Atkins mente kulhydrater var onde, og at fedt og protein var reel føde. HCLF mener, at alt hvad der ikke er frugt og grøntsager er den eneste rigtige føde og bør udgøre hele diæten.

Der er intet galt med at være på kur, men det er vigtigt at gøre det på den rigtige måde. Førnævnte fysioterapeut i København, som er kostvejleder kan hjælpe dig med at få den krop og den energi, du ønsker.

 

Fysioterapi Nordvest
Dortheavej 59, 1. sal
2400 København NV
3810 0232