Gå dig sund, slank og stærk!

En gåtur er en genial – og egentlig ret undervurderet motionsform. Man kan nemlig forbrænde hele 300 kalorier i timen med en rask gåtur! Udover det, forbygger gåture stress og booster samtidig dit energiniveau og din sundhed.

gåtur

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig? 

Spørgsmålet lyder ofte på hvor mange skridt man skal gå om dagen for at tabe sig? Og det afhænger selvfølgelig af dit indtag af kalorier i løbet af en dag, sammen med dit forbrug af kalorier. Altså er det en balance af mad og motion, der afgører hvorvidt du taber dig og i hvilket omfang. Der er dog stor sandsynlighed for at du taber dig, hvis du spiser nogenlunde sundt og varieret, samtidig med at du dyrker regelmæssig motion. Dog kan du godt sigte efter 10.000 skridt om dagen, hvis dit mål er at tabe dig. Det er en distance mange sigter efter og det svarer til ca. 6 km om dagen, hvilket også kan overskues. Udover dette er der en række meget positive faktorer, du styrker ved at gå raske ture et par gange om ugen: 

Gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin

Det at gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin er virkelig en positiv og central faktor. Disse stoffer spiller en stor rolle i forhold til dit humør, din søvn, sexlyst, din hukommelse og indlæring. Det er altså nogle centrale faktorer, som mange nok er interesseret i at booste i deres dagligdag. 

 

Du bliver mindre stresset 

Når du går til træning eller er i bevægelse over længere tid, sænker du også mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Det gør dig gladere, mere oplagt og motiveret! Det kan vel kun gavne alle med en travl hverdag med arbejde, studie, børn, familie og parforhold?

 

Kolesteroltal og blodtryk falder

En daglig gåtur gør godt for dit hjerte, da du stimulerer kredsløbet og dine muskler. Det kan gøre store underværker for dit kolesteroltal og blodtryk! Dette er en meget vigtigt faktor at overveje da et dårligt kolesterol tal og forhøjet blodtryk ofte er skyld i blodpropper! 

 

Du forbrænder primært fedt ved raske gåture

På grund af gåturens lave tempo sammenlignet med en løbetur, forbrænder du primært fedt i stedet at tære på kulhydratdepoterne. Dermed bliver du heller ikke så sulten efter en gåtur, som hvis du løb en tur. 

 

Risikoen for knogleskørhed falder

Dine knogler vil også prise sig lykkelige for dine regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften falder nemlig med hele 40 %, hvis du går raske gåture jævnligt.

Du mindsker risikoen for skader ved hyppige gåture 

Ved at gå en tur istedet for at løbe undgår du de mange hårde stød gennem kroppen, der kan være hårde for dine led. Dermed mindsker du altså risikoen for smerter og senere hen skader, som mange løbere kan få døje med. 

 

 

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42

 

 

 

 

 

Hvilke gener kan akupunktur afhjælpe?

Hvad kan akupunktur hjælpe imod? Akupunktur stammer oprindeligt fra Kina, men er de seneste mange år blevet mere og mere udbredt som behandlingsmetode i Vesten. Der findes mange klinikker, der udbyder akupunktur nær Århus og København, og det er efterhånden en populær behandlingsmetode. Men hvornår er det en god idé at bruge akupunktur som behandlingsmetode? Hvad skal du fejle, for at akupunktur kan være vejen frem?

WHO’s liste
Verdens Sundheds Organisation, også kaldet WHO, har erklæret, at der er tre områder, hvor det er påvist, at akupunktur kan have en gavnlig effekt. Det ene er som smertestillende behandling, det andet er at beskytte kroppen mod infektioner, og det sidste er ved at regulere kroppens forskellige fysiologiske funktioner. Det er jo ret bredt, så lad os se lidt nærmere på, hvad det egentlig dækker over.
WHO har faktisk lavet en mere detaljeret liste over, hvilke lidelser der kan lindres eller endda kureres ved hjælp af akupunktur. Den liste er endt med at være meget bred. Der er for eksempel tale om:

 • Stivhed og smerter i nakken
 • Tourettes syndrom
 • Urinvejsinfektion
 • Øjenlidelser
 • Smertelindring af veer
 • Allegi
 • Astma og bronkitis
 • Afhængighed af tobak, stoffer eller medicin
 • Bihulebetændelse
 • Bivirkninger ved kemoterapi eller strålebehandling
 • Type 2 diabetes
 • Fibromyalgi
 • Gigt i muskler og led
 • Hovedpine og migræneanfald
 • Galdestensanfald
 • Mave- og tarmlidelser
 • Kvalme, f.eks. ved graviditet
 • Kredsløbslidelser
 • Menstruationssmerter
 • Hedeture ved overgangsalder

  Akupunktur mod smerter
  Akupunktur er også kendt for at hjælpe mod smerter og kan derfor med fordel benyttes i forbindelse med kiropraktik eller fysioterapi. Især kiropraktorer bruger akupunktur som tillægsbehandling ved for eksempel forstuvninger, knæsmerter, smerter i ryg, lænd og nakke, tennisalbue eller frossen skulder. Du finder dygtige kiropraktorer nær Højbjerg og omegn, der også tilbyder akupunktur som en del af deres behandlinger.

  Hvordan foregår akupunktur?
  Akupunktur er baseret på teorien fra traditionel kinesisk medicin om, at kroppens livsenergi, Qi, skal kunne bevæge sig og cirkulere uhindret gennem de såkaldte meridianer, kroppens energibaner. Hvis noget blokerer disse energibaner, skaber det ubalance og sygdom i kroppen. Derfor indfører behandleren meget tynde, sterile nåle på nøje udvalgte punkter i kroppen, der har forbindelse til energi i de ramte problemområder. Når nålene indføres, kan det løsne meridianerne, og energien kan igen flyde frit. Det er en form for udrensningsproces, og derfor vil nogle mennesker også få eftervirkninger, for eksempel i form af kvalme eller opkast, men mange vil slet ingen gener have. Det gør ikke ondt at få indført nålene, på trods af hvad mange tror, fordi de netop er så ekstremt tynde, at man ikke kan mærke andet end en let snurrende fornemmelse.

  Just Health
  Oddervej 89
  8270 Højbjerg, Aarhus
  86 24 90 90

 

Ønsker du et varigt vægttab? – Her er 3 gode råd

Træning

Mange mennesker ønsker at leve et sundere liv og tabe de overflødige kilo. Nogle har forsøgt at ændre kostvaner og begynde på træning, men kommer med tiden til at mangle motivation for at fortsætte deres nye livsstil på grund af manglende resultater eller en travl hverdag.

Kan du nikke genkendende til det, så er du ikke alene. Det er svært at omlægge sin livsstil fra den ene dag til den anden, og særligt hvis du er alene om det.

I denne artikel vil vi give dig tre gode råd til, hvordan du bedst holder fast i motivationen og fortsætter dit gode arbejde mod et sundere liv med færre kilo. Continue reading