Gå dig sund, slank og stærk!

En gåtur er en genial – og egentlig ret undervurderet motionsform. Man kan nemlig forbrænde hele 300 kalorier i timen med en rask gåtur! Udover det, forbygger gåture stress og booster samtidig dit energiniveau og din sundhed.

gåtur

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig? 

Spørgsmålet lyder ofte på hvor mange skridt man skal gå om dagen for at tabe sig? Og det afhænger selvfølgelig af dit indtag af kalorier i løbet af en dag, sammen med dit forbrug af kalorier. Altså er det en balance af mad og motion, der afgører hvorvidt du taber dig og i hvilket omfang. Der er dog stor sandsynlighed for at du taber dig, hvis du spiser nogenlunde sundt og varieret, samtidig med at du dyrker regelmæssig motion. Dog kan du godt sigte efter 10.000 skridt om dagen, hvis dit mål er at tabe dig. Det er en distance mange sigter efter og det svarer til ca. 6 km om dagen, hvilket også kan overskues. Udover dette er der en række meget positive faktorer, du styrker ved at gå raske ture et par gange om ugen: 

Gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin

Det at gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin er virkelig en positiv og central faktor. Disse stoffer spiller en stor rolle i forhold til dit humør, din søvn, sexlyst, din hukommelse og indlæring. Det er altså nogle centrale faktorer, som mange nok er interesseret i at booste i deres dagligdag. 

 

Du bliver mindre stresset 

Når du går til træning eller er i bevægelse over længere tid, sænker du også mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Det gør dig gladere, mere oplagt og motiveret! Det kan vel kun gavne alle med en travl hverdag med arbejde, studie, børn, familie og parforhold?

 

Kolesteroltal og blodtryk falder

En daglig gåtur gør godt for dit hjerte, da du stimulerer kredsløbet og dine muskler. Det kan gøre store underværker for dit kolesteroltal og blodtryk! Dette er en meget vigtigt faktor at overveje da et dårligt kolesterol tal og forhøjet blodtryk ofte er skyld i blodpropper! 

 

Du forbrænder primært fedt ved raske gåture

På grund af gåturens lave tempo sammenlignet med en løbetur, forbrænder du primært fedt i stedet at tære på kulhydratdepoterne. Dermed bliver du heller ikke så sulten efter en gåtur, som hvis du løb en tur. 

 

Risikoen for knogleskørhed falder

Dine knogler vil også prise sig lykkelige for dine regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften falder nemlig med hele 40 %, hvis du går raske gåture jævnligt.

Du mindsker risikoen for skader ved hyppige gåture 

Ved at gå en tur istedet for at løbe undgår du de mange hårde stød gennem kroppen, der kan være hårde for dine led. Dermed mindsker du altså risikoen for smerter og senere hen skader, som mange løbere kan få døje med. 

 

 

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

31 21 07 42

 

 

 

 

 

Ønsker du et varigt vægttab? – Her er 3 gode råd

Træning

Mange mennesker ønsker at leve et sundere liv og tabe de overflødige kilo. Nogle har forsøgt at ændre kostvaner og begynde på træning, men kommer med tiden til at mangle motivation for at fortsætte deres nye livsstil på grund af manglende resultater eller en travl hverdag.

Kan du nikke genkendende til det, så er du ikke alene. Det er svært at omlægge sin livsstil fra den ene dag til den anden, og særligt hvis du er alene om det.

I denne artikel vil vi give dig tre gode råd til, hvordan du bedst holder fast i motivationen og fortsætter dit gode arbejde mod et sundere liv med færre kilo. Continue reading

Få ny energi med den rette kost – spørg en kostvejleder

diætist hos en fysioterapeut

Mange har prøvet at være på kur. Denne har måske haft til formål at afhjælpe overvægt eller undervægt. I disse tilfælde giver man ofte køb på sin sundhed for at opnå vægttab eller vægtforøgelse. I forbindelse med overvægt ender man ofte med at mangle mange vigtige vitaminer og mineraler, fordi man forsøger at spise så lidt som muligt. I forbindelse med undervægt ender man ofte med at tage en masse fedt på, i stedet for at øge isn vægt på en hensigtsfuld måde, fordi man prioriterer højt indhold af kalorier over sundheden af måltidet. For at ændre på sin krop, blive mere sund og få mere energi, kan man eksempelvis finde en kostvejleder. Denne bør bo i dit område, så bor du i København, kan du finde en klinik der tilbyder kostvejledning. Denne er ofte en, der også udbyder behandlinger som fysioterapi eller lignende på Nørrebro eller Frederiksberg. Hvis du stadig ikke er overbevist, så er der her en liste over de kure, der er mest oppe i tiden, og hvorfor du bør konsultere en kostvejleder, hvis du vil prøve en af dem.

At tælle kalorier

Her er tale om en kur, hvor du sætter dig selv et mål om, at hvert måltid skal bestå af 1500 kcal., og hver gang du spiser noget, bogfører du hvor mange kalorier, du har spist. Kuren siges at virke, fordi du får færre kalorier end du bruger. Kuren indeholder ingen retningslinjer for indtag af grove grøntsager, frugt eller fedt. Derfor kan man være på denne kur og leve af ris, sovs og chokolade, bare man ikke spiser ret meget af det. Vil man gerne benytte sig af denne kur, bør man konsultere en kostvejleder og høre, hvordan man får alt, hvad man har brug for, mens man er på kuren.

2:5 kuren

Dette er en kur, spm også er baseret på at tælle kalorier.Er man på denne kur, vil der være to dage om ugen, hvor man dog max må indtage 500 kalorier. Problemerne ved denne kur, er dog de samme som ved ovenstående.

HCLF

High carb, low fat er en reinkarnation af den meget udskældte Atkinskur, men med modsat fortegn. Atkins mente kulhydrater var onde, og at fedt og protein var reel føde. HCLF mener, at alt hvad der ikke er frugt og grøntsager er den eneste rigtige føde og bør udgøre hele diæten.

Der er intet galt med at være på kur, men det er vigtigt at gøre det på den rigtige måde. Førnævnte fysioterapeut i København, som er kostvejleder kan hjælpe dig med at få den krop og den energi, du ønsker.

 

Fysioterapi Nordvest
Dortheavej 59, 1. sal
2400 København NV
3810 0232