Gå dig sund, slank og stærk!

En gåtur er en genial – og egentlig ret undervurderet motionsform. Man kan nemlig forbrænde hele 300 kalorier i timen med en rask gåtur! Udover det, forbygger gåture stress og booster samtidig dit energiniveau og din sundhed. 

 

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig? 

Spørgsmålet lyder ofte på hvor mange skridt man skal gå om dagen for at tabe sig? Og det afhænger selvfølgelig af dit indtag af kalorier i løbet af en dag, sammen med dit forbrug af kalorier. Altså er det en balance af mad og motion, der afgører hvorvidt du taber dig og i hvilket omfang. Der er dog stor sandsynlighed for at du taber dig, hvis du spiser nogenlunde sundt og varieret, samtidig med at du dyrker regelmæssig motion. Dog kan du godt sigte efter 10.000 skridt om dagen, hvis dit mål er at tabe dig. Det er en distance mange sigter efter og det svarer til ca. 6 km om dagen, hvilket også kan overskues. Udover dette er der en række meget positive faktorer, du styrker ved at gå raske ture et par gange om ugen: 

Gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin

Det at gang frigiver signalstofferne serotonin og dopamin er virkelig en positiv og central faktor. Disse stoffer spiller en stor rolle i forhold til dit humør, din søvn, sexlyst, din hukommelse og indlæring. Det er altså nogle centrale faktorer, som mange nok er interesseret i at booste i deres dagligdag. 

 

Du bliver mindre stresset 

Når du går til træning eller er i bevægelse over længere tid, sænker du også mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Det gør dig gladere, mere oplagt og motiveret! Det kan vel kun gavne alle med en travl hverdag med arbejde, studie, børn, familie og parforhold?

 

Kolesteroltal og blodtryk falder

En daglig gåtur gør godt for dit hjerte, da du stimulerer kredsløbet og dine muskler. Det kan gøre store underværker for dit kolesteroltal og blodtryk! Dette er en meget vigtigt faktor at overveje da et dårligt kolesterol tal og forhøjet blodtryk ofte er skyld i blodpropper! 

 

Du forbrænder primært fedt ved raske gåture

På grund af gåturens lave tempo sammenlignet med en løbetur, forbrænder du primært fedt i stedet at tære på kulhydratdepoterne. Dermed bliver du heller ikke så sulten efter en gåtur, som hvis du løb en tur. 

 

Risikoen for knogleskørhed falder

Dine knogler vil også prise sig lykkelige for dine regelmæssige gåture. Risikoen for knogleskørhed i hoften falder nemlig med hele 40 %, hvis du går raske gåture jævnligt. 

 

Du mindsker risikoen for skader ved hyppige gåture 

Ved at gå en tur istedet for at løbe undgår du de mange hårde stød gennem kroppen, der kan være hårde for dine led. Dermed mindsker du altså risikoen for smerter og senere hen skader, som mange løbere kan få døje med. 

Graviditetstræning i varmtvandsbassin

fysioterapi

En graviditet tilfører adskillige ekstra kilo til kroppen, og det kan derfor være både hårdt og uoverskueligt at udføre motion eller blot komme igennem hverdagens gøremål. Det er dog vigtigt, at du sørger for at holde formen under hele din graviditet, da din krop igennem regelmæssig motion er bedre forberedt til de forandringer, som gravidteten og fødslen medfører. En populær træningsmetode til at holde sig i gang under gravidteten er den effektive graviditetstræningsom foregår i bassiner med varmt vand, der gør det lettere for dig at bevæge din krop på trods af en stor mave.

 

Tilmeld dig graviditetstræning

Der findes træning i varmvandsbassiner flere steder i landet, men du kan med fordel vælge en graviditetsfokuseret fysioterapeut fra Ballerup, som har særlig erfaring med at træne gravide. Her kan du enten få individuel træning, hvor der sættes ekstra fokus på dine individuelle behov, eller du kan tilmelde dig holdtræning, hvor du kan nyde godt af det sociale samvær med andre gravide. Behovet for træning kan variere efter din nuværende form samt eventuelle komplikationer under graviditeten, og under vejledning fra fysioterapeuten vil du blive anbefalet en passende mængde af træning.

 

Det får du ud af graviditetstræningen

Træning og generel fysisk aktivitet vil altid gavne din sundhed. I graviditetstræningen er der fokus på at træne din krop, så din krop bliver belastet så lidt som muligt af graviditeten. Under graviditeten vil din mave, dine ribben og dit mellemgulv gradvist bliver udsat for mere og mere pres. Dette pres kan også ramme din ryg, så der opstår rygsmerter. Presset og smerterne kan gøre det ubehageligt at bevæge sig rundt, men i det varme vand vil det være lettere for dig at bevæge dig uden smerter og med en lethed, som ikke kan fås på andre måder. Træningen i vand hjælper dig ikke kun, mens du er til træning, men også i dagene imellem, da din krop vil være mere bevægelig som følge af de positive effekter fra træningen i vand.

 

Kombiner graviditetstræning med massage

Under graviditeten bliver dine knogler, muskler og led også påvirket, og for at mindske denne påvirkning kan du supplere din graviditetstræning med en massage, som er specielt tilrettelagt til gravide. Massagen er i stand til at lindre påvirkningerne og eventuelle smerter i din krop. Gennem massagen vil din krop blive mere afslappet, og du vil blive masseret ekstra på de områder, som kan være særligt gavnfulde i forhold til din graviditeten. Bækkenløsning er blandt de komplikationer i graviditeten, som mange oplever, og her kan massagen også være nyttig og forebygge mod denne komplikation samt andre graviditetsrelaterede komplikationer.

 

Få en luksuriøs graviditet

Gennem træning og massage gavner du din fysiske sundhed såvel som din mentale sundhed. Du forbereder din krop bedst muligt til at gennemføre graviditeten og fødslen, så dit barn kan få den bedst mulige start på livet.

 

Fysioterapien

Centrumgaden 1

2750 Ballerup

44653618

Når børn skal til psykolog

børn til psykolog

En psykolog kan hjælpe personer i alle aldre med psykiske udfordringer i hverdagen. Jo før udfordringen bliver opdaget og erkendt, jo før kan udfordringen behandles med henblik på, at udfordringen skal påvirke hverdagen så lidt som muligt. Det er typisk lettere for voksne at erkende og forstå en udfordring i hverdagen, og som forælder har du derfor også ansvar for at holde øje med, om dit barn har psykiske udfordringer.

Har mit barn brug for psykologhjælp?

Det er naturligt, at dit barn bliver nervøs i forbindelse med skolestart, er bange for edderkopper eller er utryg ved at være alene. Dette foregår typisk i perioder, hvorefter problemet er glemt igen. Der er dog også nogle børn, som ofte oplever udfordringer i hverdagen, som kan gøre det svært at indgå i sociale sammenhænge med jævnaldrende børn. Du kender dit eget barn bedst, men hvis du mistænker, at dit barn gennem længere tid har haft anderledes adfærd i forhold til de jævnaldrende eller eventuelle søskende, bør du overveje om der er en grundlæggende årsag til dit barns adfærd og mistrivsel. Sorg, dårligt humør, depressioner og manglende selvtillid kan ramme børn såvel som voksne. Stress, angst og handikap kan også gøre det svært for dit barn at trives i den almindelige hverdag.

Du kan finde ud af, om der er en grundlæggende årsag til dit barns anderledes adfærd ved at kontakte en anerkendt børnepsykolog i Aarhus, som har stor erfaring med undersøgelse og behandling af psykiske problemer hos børn. Børnepsykologer anbefaler altid forældre at opsøge den nærmeste børnepsykolog ved mistanke om psykiske problemer hos barnet, da konsekvensen af det psykiske problem i høj grad kan mindskes og fjernes gennem psykologhjælp.

Hvordan foregår psykologhjælp til børn?

Psykologhjælpen tilrettelægges efter dit barns alder for at opnå tryghed, så dit barn kan føle sig fortrolig i omgivelserne. Afhængigt af den grundlæggende årsag til barnets mistrivsel vil dit barn deltage i behandlingerne hos den børnevenlige psykolog fra Århus alene eller med deltagelse af én eller flere forældre. Her skabes der rum for, at dit barn kan udtrykke sine bekymringer og tanker til en objektiv person, hvilket især kan være gavnligt for skilsmissebørn. Hos mindre børn deltager forældrene typisk for at skabe tryghed, men der vil altid være fokus på barnet forståelse og oplevelse af situation, hvilket vil ses i sammenhæng med forældrenes eller andre pårørendes oplevelse af barnets adfærd for, at psykologen kan lave en samlet vurdering af problemet og tilpasse psykologhjælpen derefter.

Hvor længe skal mit barn gå til psykolog?

Det varierer fra barn til barn hvor ofte, dit barn skal til psykolog. Behovet for behandling vil blive vurderet ved hvert besøg hos psykologen med henblik på, at dit barn får en almindelig hverdag her og nu samt gennem hele opvæksten.

 

Psykologhuset Sdr. Palæ

Sønder Alle 10, 3. tv.

8000 Aarhus C

86 12 08 38

Når man skal sige farvel til et kæledyr

Kæledyr

Vores kæledyr er noget af det bedste, vi har. Vi elsker at lege med dem, kæle med dem og bare være i deres selskab – hunden er jo også menneskets bedste ven, ligeså alle andre former for kæledyr! Men ligesom med mennesker, kommer der desværre en tid, hvor man er nødt til at sige farvel. Nogle dyr, såsom katte, vælger at finde et trygt sted, det kan være i form af en busk, under et træ eller et område tæt på deres hjem, hvor de lægger sig til at sove stille ind. Men det er ikke altid de gør dette, nogle gange kæmper de en brav kamp dagene, måske ugerne, op til! Derfor skal man som dyreejer huske at læse dens signaler, hvis den ikke har det godt. Kan du se, din kat ikke har det godt, eller er den godt op i årene og det måske er ved at være den tid, kan du altid bestille en stille, rolig og professionel aflivning af din kat, så den kan få lov at sove stille ind, uden smerter og med dig ved sin side. Continue reading

Hvad er Body S|D|S, og hvad kan det gøre for mig?

Hvad er body sds

Body S|D|S er forkortelse for Body Self Development System, da fokuset på både det fysiske og psykiske aspekt muliggør at påvirke faktorer i kroppen, så kroppen behandler sig selv. Gennem massageteknikker er det muligt at påvirke bestemte faktorer, så kroppen helbreder sig selv på længere sigt. Det er således muligt at få en krop i balance, som ikke er påvirket af hverken fysiske eller psykiske barrierer. Kropsterapi er derfor en god løsning til at behandle problemer uden, at der er behov for eksempelvis medicin og operationer. Kropsterapien er samtidigt i stand til at minimere risikoen for flere problemer, da den velfungerende krop har en beskyttende effekt over for kommende problemer.

Continue reading

Vejen til et yngre udseende

yngre udseende

Det er muligt at bevare et ungt udseende gennem en sund livsstil, men det vil ikke vare for altid. En sund livsstil er desværre ikke nok, da aldringstegn som eksempelvis fuger og rynker under øjnene altid vil opstå med alderen. Der er heldigvis en (gen)vej til at opnå et yngre udseende. Med kosmetiske behandlinger kan der skabes mange udseendemæssige ændringer. Det er i dag muligt at få udført skånsomme skønhedsbehandlinger uden behov for kirurgi. Vejen til et yngre udseende er derfor muligt uden kosmetiske operationer, da der i dag findes nyere metoder, som kan opnå samme resultat på en blidere måde.

Continue reading

Tre myter om kosmetiske behandlinger

Kosmetisk behandling

Der findes mange myter og fordomme om kosmetiske behandlinger og de mennesker, der får foretaget dem. I denne artikel vil vi, i samarbejde med CeriX klinikken, aflive tre af de mest udbredte og vildledende myter indenfor kosmetiske behandler.

  1. Det er kun selvoptagede mennesker, der får lavet kosmetiske behandlinger.

At det kun er selvoptagede og overfladiske mennesker, der tyer til kosmetiske behandlinger, er slet ikke sandt. Langt de fleste mennesker, der får lavet behandlinger, både kirurgiske og non-kirurgiske, er helt almindelige mennesker, der blot har nogle få ting, de ikke er tilfredse med. Det kan være en bekymringsrynke, der med årene er blevet meget tydelig og giver den enkelte et lidt sammenbidt udtryk, eller det kan være en person, der hele livet har kæmpet med uren hud, og nu har mulighed for at få hjælp til en pænere hud. De er dermed hverken mere eller mindre selvoptagede end os andre, men ønsker blot at få mere livskvalitet og en bedre selvfølelse ved hjælp af små korrigerende tiltag. Andre mennesker lider af sygdomme, der kan være den direkte grund til, at de har behov for at få foretaget behandlinger; det være sig såvel hårfjerning pga. PCO eller PCO-behandlinger for gravide.

  1. Behandlingerne er yderst smertefulde.

Dette er heller ikke sandt. Selvfølgelig, hvis du skal op og have de helt store brystoperationer, vil der naturligvis være lidt smerte forbundet med behandlingen. De mindre behandlinger såsom botox- og filler-behandlinger er derimod forbundet med ganske lidt ubehag. De fleste kan blot mærke et let prik på huden efterfulgt af en kort svie – og vupti, så har du et ungdommeligt ansigt! Såfremt du er meget sensitiv overfor smerte kan man i mange tilfælde let smøre en let bedøvende creme på det område, man ønsker behandlet.

  1. Botox vil gøre dig fuldstændig udtryksløs i ansigtet og fryse dine muskler.

Dette er en udbredt myte. Hvis behandlingen udføres af en kompetent og certificeret behandler, skal du ikke være bekymret for at blive fuldstændig udtryksløs. Uddannede behandlere er trænet til at bevare den muskulære balance i ansigtet ved kun at sprøjte små doser botox ind i specifikke muskler. Hermed korrigeres rynkerne uden at mindske dine ansigtsudtryk.

Vi har nu aflivet de mest udbredte myter om kosmetiske behandlinger. Hvis dine værste indsigelser mod sådanne behandlinger nu er blevet afkræftet, og søger du en klinik i København, findes der heldigvis et stort udbud, der kan hjælpe dig med at fjerne de små kosmetiske problemer, du måtte have. Langt de fleste kosmetiske klinikker kan i dag tilbyde professionelle botox behandlinger i bl.a. København samt andre mindre behandlinger, der kan gøre en stor forskel med få midler.

Cerix ApS

Dronningens Tværgade 7, st.

København K

61616117

Hvordan foregår sportsakupunktur?

sportsakupunktur

I løbet af de senere år er sportsakupunktur blevet et kæmpe hit for sportsudøvere, specielt ved de som udøver lidt større mængder af motion, end de 30 minutters løbetur 2-3 gange om ugen. Akupunkturen får nemlig musklerne til at slappe af, men hvis man har betændelse ved løberknæ, tennisalbue, skinnebensbetændelse eller andre, er akupunkturen også med til at fremskynde og aktivere denne helingsproces.

Ved benyttelse af denne form for akupunktur, bliver det placeret i triggerpunkterne i de anspændte muskler, for at få musklerne til at slappe af og derved fjerne størstedelen af smerterne. Et triggerpunkt er et bestemt punkt i musklen, som er ramt af store smerter. Dette medfører, at kroppen automatisk vil lave spændinger omkring dette område, hvilket sportsakupunktur kan gå ind at løsne op. Det er ikke alle massører der laver disse professionelle og virkende akupunkturer i København, men har dine tidligere former for behandlinger ikke virket, eller synes du blot dette lyder mere effektivt, så ring til din nuværende, eller en anden erfaren og dygtig sportsmassør i København, og hør ad om hvor vidt de udfører denne form for behandling.

Grunden til sportsakupunktur er så effektivt, er fordi det aktiverer kroppens endorfiner. Endorfiner er et smertedæmpende hormon kroppen selv danner. Det bliver udløst ved hård træning, hårdt arbejde, latter mv., men det bliver også udløst ved smerter, da det er kroppens måde at hele på og udskyde smerterne fra kroppen. Ud over den smertestillende effekt, kan det også medføre følelserne af succes og energi, ergo gør det altså kroppen glad. Derfor er der mange som bliver afhængige af sport, da de får en følelse af glæde, idet endorfinerne bliver udskudt i kroppen.

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetoden, som vi igennem årene har taget ved lære af i Europa. I Europa er det blevet set som en lidt overtrosbehandling, men flere undersøgelser viser, at dette faktisk er en metode som fungerer. Det både virker og kan forebygge smerter, i form af sportsskader, menstruationssmerter, migræner og mange andre former for ubehageligheder. Det som kan virke tiltalende ved akupunktur, hvis man ikke har prøvet dette før, er at det ikke har nogle bivirkninger. Går du til kiropraktor med en skade som skal masseres eller knækkes på plads, kan det uheldige ske at kiropraktoren kan komme til at trykke eller knække forkert, hvorefter man kan få følgeskader. Det kan man ikke ved akupunktur, så det værste der kan ske ved at forsøge behandlingen, er at der ingen ændring sker.

Charlies massage & Sportsterapi v/ Charlie Langenbach
Gammeltoftsgade 16
1355 København K
Tlf: 51 31 14 21

Sådan kan hypnose hjælpe mod stress

Stress er en folkesygdom. Vi vil alle mere end vi har tid til, og når vi ikke kan nå alt det vi gerne vil, så får vi at vide, at vi bare skal arbejde hårdere. Lige meget hvor hårdt man arbejder, så er der aldrig timer nok på en dag, og i længden bliver man kun stresset og udkørt, af det uendelige ræs mod at lykkes. Der er intet galt med at stræbe, det er bare vigtigt, at man holder målet for øje, og ikke bliver fanget i en uendelig løkke af arbejde uden pauser og afslapning. Hvis du er stresset er det første skridt helt at stoppe med at arbejde. Det virker måske angstprovokerende, men prøv at lægge arbejdet fra dig. Fortæl den person der forventer at du leverer et stykke arbejde, at du har brug for en halv dags fri. Her vil du sandsynligvis opleve en af to ting; enten vil du blive mødt med forståelse, og du får mulighed for at slappe lidt af og tage dig af dig selv, eller du bliver mødt med ekstra pres og ultimatummer. Er svaret det sidste, så overvej om der ikke er en anden løsning end netop dette job; er det dit helbred værd? Der findes en lang række behandlinger for stress, men ingen af dem kan hjælpe dig i længden, hvis du ikke er villig til at holde op med at gøre dig selv stresset.

Hypnose mod stress

Det kan hypnose hjælpe med

Når du er stresset, kan du have en lang række symptomer, som gør det svært at komme videre. Med hypnose behandles din underbevidsthed således, at din krops respons til stressen vil være anderledes. En person der har været udsat for stort pres i lang tid kan have svært ved overhovedet at fungere, og her er hypnose god som behandling for stress. Ligeledes kan man inden man ligefrem går ned med stress have gode resultater med at få hypnose. Det tager et stykke tid fra behandlingen påbegyndes før resultatet kan ses, men når det gør, vil det blive klart hvilket af dit hårde arbejde der har været det værd, og hvilket der har været resultatet af tankeløs stress. Du kan nemt finde hypnose i eksempelvis København. Det kan være en udfordring at finde en terapeut man stoler på i netop ens område, men hvis du bliver et lykkeligere menneske af at modtage behandlingen i eksempelvis København, vil det have været det hele værd i sidste ende.

Terapi & Hypnose
Nørregade 41
1165 København K
Tlf: 40 28 90 10

Hvad laver en sundhedscoach?

De fleste mennesker vil gerne leve sundt. Sundhed er vejen til et længere liv og større velvære. Hvis vi passer på vores krop, holder den længere, og en sund krop gør os gladere. Undersøgelser viser, at fysisk aktivitet i hverdagen kan hjælpe på stress og depression, såvel som det kan forebygge og afhjælpe spændinger og myoser. For mange mennesker er der dog lang vej fra at ønske et sundere liv til rent faktisk at gøre noget ved det. En travl hverdag spænder ben for mange, og det kan også være uoverskueligt at starte på en sundere livsstil, hvis man ikke er vant til at leve sundt. Hvor skal man begynde? Hvad er bedst at tage fat på og sætte ind med ændringer, hvis man ikke har det store overskud i dagligdagen?

sundhedscoach

Det kan du bruge sundhedscoaching til

En sundhedscoach kan være løsningen, hvis du gerne vil forbedre din sundhed og livskvalitet, men har brug for hjælpe til at føre dine målsætninger ud i livet. Hvad enten du er en topatlet, der gerne vil forbedre sine præstationer, eller du blot ønsker at få en bedre livskvalitet ved komme træthed, sygdom og dårlig kondition til livs, kan du få gavn af at bruge en sundhedscoach. Her kan du få lagt en kostplan, få rådgivning om motion og træning og blive vurderet af en professionel ud fra din livsstil, helbred og kropstype med henblik på at blive sundere. For nogle handler det om at omlægge kosten, få indlagt motion i hverdagen og få nok søvn om natten, for andre kan sundhedscoaching hjælpe med at kortlægge årsagerne til gentagne sportsskader.

Hvem tilbyder sundhedscoaching?

Det er vigtigt at finde en dygtig, professionel behandler, når du beslutter dig for at benytte en sundhedscoach. Det kan være en mulighed at undersøge de forskellige programmer, som behandlere tilbyder. Flere fysioterapeuter i København tilbyder sundhedsforløb, der er skræddersyet til den enkeltes behov. Du bør dog altid undersøge den enkelte behandlers baggrund og uddannelse, tage uforpligtende kontakt til en start og stille spørgsmål for på den måde at fornemme, om han eller hun er noget for dig. En sundhedscoach er en person, der kommer tæt på dig og som du derfor bør kunne have tillid til og føle dig tryg ved. Du skal altid have følelsen af, at du får noget ud af forløbet. Det er jo din sundhed, der er omdrejningspunktet her.

Move2Peak ApS
Bernhard Bangs Alle 23
2000 Frederiksberg
Tlf: 32 10 82 82