Få skarpt syn

synstest

De fleste mennesker har dårligt syn på den ene eller den anden måde. Det kan være de har svært ved at omstille sig til natsyn, det kan være de ser ting tæt på lidt sløret, eller måske opfatter de verdenen som mindre, end den er. De fleste lægger knapt nok mærke til, at de har en synsforvrængning, eller også ved de slet ikke, at der er noget at kigge efter. For andre, er synet et stort problem. Folk med tydelig forvrængning af synet har ofte svært ved at se noget uden briller eller linser og må give helt fortabt, hvis de skal lave præcisionsarbejde.

Laseroperation

En laseroperation kan give dig skarpt syn på kort tid. Teknologien bliver innoveret og videreudviklet med lynets hast, så det i dag er helt smertefrit at få foretaget en sådan operation. Selve operationstiden var til at starte med et par minutter, hvor man åbnede en flap i øjet, for derefter at foretage laseroperationen. I dag skal der ikke skæres, og derfor kan mange mennesker få fjernet bygningsfejl med en operation, der tager under et minut at få udført.

Kriterier for at få operationen

Har man meget svær næsynethed eller langsynethed, kan det være, at en laseroperation ikke er mulig. Her er ofte tale om folk med mere end plus eller minus 6d. Her kan man i stedet foretage en operation, hvor øjets linse udskiftes. Dette er en større operation og kræver selvfølgelig et større indgreb end laseroperationen.

Risiko og efterbehandling

Mange er bange for laseroperationen, da man kun hører de negative historier i medierne. Mange vil kunne genkende historien om hæren, som ikke tager folk ind, der har fået en laseroperation eller historier om folk, der ikke kan blive piloter af samme årsag. Her er tale om den gamle operation, Lasik eller Lasek. Der er markant mindre risiko ved den nye operation, ofte under navne såsom Relex eller SMiLE.

Uanset hvilken løsning du vælger, er der rigtig god grund til at få ordnet synet, så man kan få fuld glæde af sit syn. Med tiden kan det blive absolut nødvendigt, især når det kommer til sygdomme ud over lang- og nærsynethed, og fremskridt i teknologien har allerede gjort, at folk med sygdomme såsom grå stær kan få synet tilbage. Laserteknologi kan virke skræmmende, men i det store hele er det et enormt fremskridt indenfor øjenoperationer.

 

Peter Brincker – Øjenkirurg
Jægersborg Alle 14
2920 Charlottenlund
Tlf: 39 64 09 58

leder

God ledelse er et buzz-word i det moderne erhvervsliv, men hvad er i grunden “god ledelse”?

I kraft med at der bliver mere og mere fokus på moderne ledelsesteori, kan du som leder måske opleve, at du i takt med den hastige udvikling og de mange nye input mister fodfæste og bliver usikker på din egen rolle som leder. Fordi en god leder også er åben for udvikling, er det ikke underligt, at mange ledere også bliver tvivl om deres lederprofil, hvilket i sidste ende kan føre til utroværdig og ustabil ledelse.

Optimer din lederprofil – øg din beslutningskraft

Derfor er det vigtigt, at du som leder husker din beslutningskraft, så du fremstår sikker, og som en stabil frontfigur for resten af virksomheden. Gennem psykolog konsultation kan du aktivt øge din handle- og beslutningskraft samt dit lederimage, så du fremstår sikker og samtidig også føler dig sikker som leder i en lille eller stor virksomhed.

Hvor end du er leder i Danmark, kan du altid finde en psykolog tæt på dig i København K, Århus, Odense eller mindre byer, som kan hjælpe dig med at øge dine ledelsesprofil gennem fokus på beslutningskraft.

Psykodynamisk coaching er et effektivt redskab, der hjælper dig med at arbejde med konkrete ledelses-dilemmaer der konfronterer dig med og gør dig bevidst om egne handlemønstre, hvorved du får en større forståelse for din måde at reagere på. Ved at få indsigt i måder at reagere på, som bunder i dybt forankrede handlemønstre, får du mulighed for at arbejde aktivt med bevidst handle- og beslutningskraft, fordi du får en større forståelse for egen historie, mønstre og måder at indgå i relationer på.

Mange tilbud i Københavns området

Fordi København er erhvervslivets mekka, er der også mange tilbud at vælge imellem når du leder efter psykologhjælp i København. Om du leder efter en psykolog med speciale i ledelse ved Nørreport, ved Østerport eller ved Vesterport er det vigtigste, at du vælger en psykolog, som du føler dig tryg ved, og som du finder professionel attraktiv. Mange psykologer tilbyder en gratis uforpligtende indledende samtale, som du med fordel kan benytte dig af, når du er på udkig efter en psykolog i København. Ring og hør om dine muligheder og fortæl om dine behov som leder, så i sammen kan finde det bedste tilbud til lige netop dig!

Psykolog Helle Anholm
Nørre Voldgade 68
1358 København
Tlf: 40 18 10 22