Slip din stress gennem samtale med en psykolog

Dårligt humør, rastløs, træthed og glemsomhed er blot nogle af de symptomer, som kendetegner stress. En ændret adfærd, som ikke blot påvirker personen selv, men også familien, bekendte og kollegaer. Stress kan let overses, da alle for det meste er udsat for stress i korte perioder. Stress kan være ubehageligt, men er ikke farligt, såfremt det kun er i korte perioder.

Der er tale om langvarig stress, hvis stress opleves dagligt i længere perioder. Langvarig stress kan være sundhedsskadeligt – både psykisk og fysisk. Det kan være svært at skelne imellem den “sunde” og usunde stress, hvorfor professionel hjælp bør søges, hvis stress mistænkes. Stress bør behandles og også meget gerne forebygges, så det ikke opstår fremover.

stressbehandling hos psykolog

Årsager til stress

Der kan være vidt forskellige årsager til, at stress opstår. Det varierer fra person til person, og det er vigtigt at få klargjort, hvorfor stress opstår hos den pågældende person for at kunne behandle denne. Personer reagerer også forskelligt på stress, hvorfor det er umuligt at sætte faste rammer for, hvornår en person er stressramt. For nogle er det de små problemer i hverdagen, som fremprovokerer stressen. Hos andre er det større livskriser, som kan fremkalde den. Der findes heldigvis en løsning til at slippe af med stressen.

Råd mod stress

Det anbefales af eksperter på området at slappe af og holde ferie, hvis stressen opstår og bliver hængende som langvarig stress. En sygemelding på arbejdet kan også være nødvendigt til at restituere og komme oven på igen. Derudover anbefales det kraftigt at søge professionel hjælp hos en psykolog. En anerkendt metode til at slippe af med stress er terapi hos en psykolog, der har kendskab og erfaring med behandling af stress.

En psykolog kan fjerne stressen

Ved at besøge en psykolog med stresserfaring i nærområdet er det mindre krævende at få hjælp til at slippe af med stressen. Der findes heldigvis en kvalificeret psykolog ved Hellerup, som er lettilgængelig for alle på Nordsjælland og i hovedstadsområdet. Derudover findes der også andre kompetente psykologer rundt omkring i Danmark, som står til rådighed. Psykologen vil hjælpe med at bekæmpe stressen ved at klarlægge årsagerne til stressen. Stress kan ikke opstå, hvis årsagerne til denne fjernes. Det kan være svært selv at vurdere, hvor, hvornår og hvorfor stress opstår. Det er derfor, at en psykolog skal benyttes, der kan bruge sit professionelle øje til at vurdere omstændighederne og få ændret reaktionsmønstre.

Psykolog med central belligenhed

For at terapien ikke stresser mere end nødvendigt, foreslås det at vælge en lettilgængelig psykolog nær Herlev eller andre centralt beliggende steder i landet, så transporten ikke bliver et problem.

Psykolog Vitha Weitemeyer
Din psykolog i Søborg
Buddingevej 306
2860 Søborg
Tlf: 60 77 38 14

Savner du personlig udvikling?

Da du var teenager skete der en masse. Du udviklede dig fysisk med lynets hast, men også psykisk. Som voksen kan det være, at du går lidt i stå, har nogle gode faste vaner og generelt ikke ser behovet for personlig udvikling på samme måde som du gjorde, da du var yngre. Det er i sig selv ikke noget problem, medmindre man finder sig selv i en situation hvor man savner at kunne udvikle og tilpasse sig. Med personlig udvikling kan man blive en bedre og stærkere version af sig selv, én der kan håndtere udfordringer man ikke troede var mulige. Hvis du savner personlig udfordring er der forskellige veje du kan gå:

Selvudviklingskurser

På disse kurser vil du blive presset og udfordret. Du vil lære hvem du er, og hvordan du kommer videre. Her er ofte fokus på selvtillid og hvordan man håndterer selvkritik på en praktisk, frem for selvdestruktiv facon.

Selvudviklingsbøger

Hvis du selv vil tackle din personlige udvikling findes der en lang række bøger, som kan hjælpe. Disse er desværre af varierende kvalitet, og nogle af dem beror sig ligefrem på magisk tænkning. Hvis man finder en rigtig god bog, som omhandler selvet, psyken og rationel filosofisk tænkning, kan man nå rigtig langt ved at læse, og muligvis vende de tanker man gør sig, med en ven der er på samme vej.

selvudvikling

Psykolog og coach

En coach kan være mange forskellige mennesker. Der er både folk der specifikt er uddannede som coaches indenfor selvudvikling, business eller lignende, og så er der psykologer og lignende, som kan fungere som coaches fordi de er uddannede til at se folk, og hjælpe dem med at få større selvindsigt. En psykolog har priser som en coach, så du behøver ikke frygte, at det pludselig bliver meget dyrere end eksempelvis at hyre en coach. Den store fordel ved at have en person af denne kaliber at spare med er, at en psykolog eller en coach har den fornødne viden, til at hjælpe. En ven kan sagtens være en god allieret på din rejse mod personlig udvikling, men har ikke den ekspertise, en psykolog har.

Sådan finder du vejen fremad

Bor du i København, kan du let finde en psykolog eller coach i København. I resten af landet kan det være nemmere at søge efter bredere kriterier såsom meditation, selvudviklingskurser og eventuelt bøger om emnet. Der findes også en del sider på internettet, hvor man kan komme i kontakt med folk som også søger selvudvikling.

http://susannescherff.dk/coaching/

Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff
Falkoner Allé 63
2000 Frederiksberg
Tlf: 28 81 90 96

Hypnoseuddannelse – sådan bliver du hypnotisør


Der eksisterer flere forskellige uddannelsesmuligheder, hvis du går med en drøm om at blive hypnotisør. Det kan både foregå i Danmark og i udlandet. Hypnotisørernes uddannelsesniveau og erfaring kan variere meget, og det er vigtigt at benytte en hypnotisør, som kan garantere en høj kvalitet, når du skal have din uddannelse inden for hypnose.

Der findes til alt held flere dygtige hypnotisører i Danmark, hvor det er muligt at få en uddannelse. Er du bosat på Fyn findes der mange anerkendte klinikker, der tilbyder uddannelse inden for hypnose i Odense, der alle har en lang uddannelsesbaggrund.

hypnoterapeut

Der findes mange særlige uddannelser inden for hypnose, som hypnotisørerne har valgt alt efter interesse. Alle hypnotisører uanset udannelsesniveau brænder for at arbejde med mennesker, så de kan hjælpe personer af med deres udfordringer i livet. Behandlingsmulighederne varierer fra hypnotisør til hypnotisør alt efter den enkeltes interesse og erfaringniveau.

Alle hypnosebehandlinger har alligevel flere fællestræk i form af en søvnlignende sindsstilstand, som opnås gennem hypnosen. Hypnotisøren vil gennem hypnosen kunne påvirke personens underbevidst. Dårlige vaner foregår for det meste per ren automatik. Selvom man godt ved, at eksempelvis rygning er usundt, så bliver det med tiden en fast rutine, som man ikke tænker yderligere over. Det er således en nødvendighed, at hypnotisøren er i stand til at påvirke underbevidstheden hos en person med en dårlig vane.

Hypnotisøren bearbejder det negative og skubber personen i den rigtige retning. På den måde bliver hypnosen nøglen til at ændre personers adfærd på positiv vis. Hypnose er en alternativ behandlingsmetode, men ligeledes en anerkendt og godkendt behandlingsmetode.

Uddannelse inden for hypnoterapi

Det er muligt at finde hypnotisører, som også er uddannet inden for hypnoterapi. Hypnoterapi består af en blanding af hypnose og samtaleterapi, hvilket er en stor fordel. Hypnoterapi kan nemlig gøre det lettere at fastlægge problemet, hvis personen ikke er klar over, hvad selve problemet egentlig er. Hypnoterapeuten vil gennem hele processen sørge for, at personen er tryg ved situationen, så der kan fokuseres fuldstændig på en succesfuld proces.

Både hypnose og hypnoterapi tilpasses fuldstændig efter den enkelte person, da alle er forskellige. Hypnotisører og hypnoterapeuter er netop i stand til at aflæse og forstå andre personers psyke og problemer, hvorfor ansvaret trygt kan overlades til dem. De fleste hypnotisører og hypnoterapeuter får løbende kurser og flere uddannelser, hvorfor de altid vil være fuldt opdaterede i forhold til den nyeste forskning på området. De er således yderst professionelle og kompetente til at tilbyde deres ydelser.

Der kan findes professionel hjælp til hypnoterapi eller hypnose i Odense og i andre store byer i Danmark. Her kan fås en snak om eventuelle problemer og behandlingsmuligheder, som udføres af eksperter inden for hypnose og hypnoterapi.

C-Hypnose
Bækvænget 6
5853 Ørbæk
Tlf: 28 57 20 52