Tre myter om kosmetiske behandlinger

Kosmetisk behandling

Der findes mange myter og fordomme om kosmetiske behandlinger og de mennesker, der får foretaget dem. I denne artikel vil vi, i samarbejde med CeriX klinikken, aflive tre af de mest udbredte og vildledende myter indenfor kosmetiske behandler.

  1. Det er kun selvoptagede mennesker, der får lavet kosmetiske behandlinger.

At det kun er selvoptagede og overfladiske mennesker, der tyer til kosmetiske behandlinger, er slet ikke sandt. Langt de fleste mennesker, der får lavet behandlinger, både kirurgiske og non-kirurgiske, er helt almindelige mennesker, der blot har nogle få ting, de ikke er tilfredse med. Det kan være en bekymringsrynke, der med årene er blevet meget tydelig og giver den enkelte et lidt sammenbidt udtryk, eller det kan være en person, der hele livet har kæmpet med uren hud, og nu har mulighed for at få hjælp til en pænere hud. De er dermed hverken mere eller mindre selvoptagede end os andre, men ønsker blot at få mere livskvalitet og en bedre selvfølelse ved hjælp af små korrigerende tiltag. Andre mennesker lider af sygdomme, der kan være den direkte grund til, at de har behov for at få foretaget behandlinger; det være sig såvel hårfjerning pga. PCO eller PCO-behandlinger for gravide.

  1. Behandlingerne er yderst smertefulde.

Dette er heller ikke sandt. Selvfølgelig, hvis du skal op og have de helt store brystoperationer, vil der naturligvis være lidt smerte forbundet med behandlingen. De mindre behandlinger såsom botox- og filler-behandlinger er derimod forbundet med ganske lidt ubehag. De fleste kan blot mærke et let prik på huden efterfulgt af en kort svie – og vupti, så har du et ungdommeligt ansigt! Såfremt du er meget sensitiv overfor smerte kan man i mange tilfælde let smøre en let bedøvende creme på det område, man ønsker behandlet.

  1. Botox vil gøre dig fuldstændig udtryksløs i ansigtet og fryse dine muskler.

Dette er en udbredt myte. Hvis behandlingen udføres af en kompetent og certificeret behandler, skal du ikke være bekymret for at blive fuldstændig udtryksløs. Uddannede behandlere er trænet til at bevare den muskulære balance i ansigtet ved kun at sprøjte små doser botox ind i specifikke muskler. Hermed korrigeres rynkerne uden at mindske dine ansigtsudtryk.

Vi har nu aflivet de mest udbredte myter om kosmetiske behandlinger. Hvis dine værste indsigelser mod sådanne behandlinger nu er blevet afkræftet, og søger du en klinik i København, findes der heldigvis et stort udbud, der kan hjælpe dig med at fjerne de små kosmetiske problemer, du måtte have. Langt de fleste kosmetiske klinikker kan i dag tilbyde professionelle botox behandlinger i bl.a. København samt andre mindre behandlinger, der kan gøre en stor forskel med få midler.

Cerix ApS

Dronningens Tværgade 7, st.

København K

61616117

Massage med sugekop

Når man hører sætningen ”massage med sugekop”, får man nemt et billede i hovedet af de her sugekopper man sætter på væggen, og det lyder ikke just behageligt. Dette er dog ikke sådan virkeligheden er. Det er en ældgammel behandlingsmetode, som flittigt bliver brugt på flere massageklinikker. De sugerkopper som bliver brugt findes i flere forskellige størrelser, og så ligner de et lille rundt glas med en rund kant, som er et par centimeter høje. Der bliver dannet et vakuum, så de selv sidder fast på kroppen, samtidig med at man bliver masseret med olie.

Massage med sugekop

Behandlingen bliver brugt til at give en ganske almindelig massage for behagelighedens skyld, men også til at løsne spændinger og aktivere blodomløbet. Det bliver mest brugt på ryg og mave, da det er nemmest at danne vakuum på disse steder. Ved brug af denne behandling, forbedrer man også blodcirkulationen og regulerer kroppens balance. Det er en efterhånden velkendt og effektiv kinesisk massage, som også er med til at hjælpe på uren hud og appelsinhud, samtidig med at det også giver ilt og næring til huden. Samtidig, som en lille bonus, er det også med til at øge fedtforbrændingen og stramme huden op. Når man fastsætter sugekoppen, bliver der åbnet flere blodkar på én gang, hvilket også medfører, at der laves en hurtigt udrensning i huden.

Det bliver ofte også koblet sammen med behagelig og afslappende akupunktur, da begge dele er med til at skabe velvære, ro og balance i kroppen. Selvom akupunkturnålene er så små og næsten ikke kan mærkes, er der stadig dem som er nåleskræk. Så det er selvfølgelig ikke nødvendigt at koble de to behandlinger sammen, det kan bare i nogle tilfælde have større effekt på problemet. En sugekopbehandling kan også være en erstatning for akupunktur, da begge dele kan være med til at kurere de samme problemer, såsom hovedpine, muskelsmerter og stress.

Sugekopbehandling løsner op for ømme muskler væsentligt hurtigere end almindelig massage har mulighed for. Efter en omgang sugekopmassage, kan der forekomme sugemærker på det behandlede område. Dette kommer oftest efter mange spændinger i kroppen. Nogle få kan også få blå mærker, og i sjældne tilfælde små blodsamlinger. Men intet af dette er farligt for huden, og forsvinder helt af sig selv igen efter et par dage.

Hvidovre Akupunktur Klinikken
Hvidovrevej 137- 139, 1.sal
2650 Hvidovre
Tlf: 60 77 87 65