Graviditetstræning i varmtvandsbassin

fysioterapi

En graviditet tilfører adskillige ekstra kilo til kroppen, og det kan derfor være både hårdt og uoverskueligt at udføre motion eller blot komme igennem hverdagens gøremål. Det er dog vigtigt, at du sørger for at holde formen under hele din graviditet, da din krop igennem regelmæssig motion er bedre forberedt til de forandringer, som gravidteten og fødslen medfører. En populær træningsmetode til at holde sig i gang under gravidteten er den effektive graviditetstræningsom foregår i bassiner med varmt vand, der gør det lettere for dig at bevæge din krop på trods af en stor mave.

 

Tilmeld dig graviditetstræning

Der findes træning i varmvandsbassiner flere steder i landet, men du kan med fordel vælge en graviditetsfokuseret fysioterapeut fra Ballerup, som har særlig erfaring med at træne gravide. Her kan du enten få individuel træning, hvor der sættes ekstra fokus på dine individuelle behov, eller du kan tilmelde dig holdtræning, hvor du kan nyde godt af det sociale samvær med andre gravide. Behovet for træning kan variere efter din nuværende form samt eventuelle komplikationer under graviditeten, og under vejledning fra fysioterapeuten vil du blive anbefalet en passende mængde af træning.

 

Det får du ud af graviditetstræningen

Træning og generel fysisk aktivitet vil altid gavne din sundhed. I graviditetstræningen er der fokus på at træne din krop, så din krop bliver belastet så lidt som muligt af graviditeten. Under graviditeten vil din mave, dine ribben og dit mellemgulv gradvist bliver udsat for mere og mere pres. Dette pres kan også ramme din ryg, så der opstår rygsmerter. Presset og smerterne kan gøre det ubehageligt at bevæge sig rundt, men i det varme vand vil det være lettere for dig at bevæge dig uden smerter og med en lethed, som ikke kan fås på andre måder. Træningen i vand hjælper dig ikke kun, mens du er til træning, men også i dagene imellem, da din krop vil være mere bevægelig som følge af de positive effekter fra træningen i vand.

 

Kombiner graviditetstræning med massage

Under graviditeten bliver dine knogler, muskler og led også påvirket, og for at mindske denne påvirkning kan du supplere din graviditetstræning med en massage, som er specielt tilrettelagt til gravide. Massagen er i stand til at lindre påvirkningerne og eventuelle smerter i din krop. Gennem massagen vil din krop blive mere afslappet, og du vil blive masseret ekstra på de områder, som kan være særligt gavnfulde i forhold til din graviditeten. Bækkenløsning er blandt de komplikationer i graviditeten, som mange oplever, og her kan massagen også være nyttig og forebygge mod denne komplikation samt andre graviditetsrelaterede komplikationer.

 

Få en luksuriøs graviditet

Gennem træning og massage gavner du din fysiske sundhed såvel som din mentale sundhed. Du forbereder din krop bedst muligt til at gennemføre graviditeten og fødslen, så dit barn kan få den bedst mulige start på livet.

 

Fysioterapien

Centrumgaden 1

2750 Ballerup

44653618

Når børn skal til psykolog

børn til psykolog

En psykolog kan hjælpe personer i alle aldre med psykiske udfordringer i hverdagen. Jo før udfordringen bliver opdaget og erkendt, jo før kan udfordringen behandles med henblik på, at udfordringen skal påvirke hverdagen så lidt som muligt. Det er typisk lettere for voksne at erkende og forstå en udfordring i hverdagen, og som forælder har du derfor også ansvar for at holde øje med, om dit barn har psykiske udfordringer.

Har mit barn brug for psykologhjælp?

Det er naturligt, at dit barn bliver nervøs i forbindelse med skolestart, er bange for edderkopper eller er utryg ved at være alene. Dette foregår typisk i perioder, hvorefter problemet er glemt igen. Der er dog også nogle børn, som ofte oplever udfordringer i hverdagen, som kan gøre det svært at indgå i sociale sammenhænge med jævnaldrende børn. Du kender dit eget barn bedst, men hvis du mistænker, at dit barn gennem længere tid har haft anderledes adfærd i forhold til de jævnaldrende eller eventuelle søskende, bør du overveje om der er en grundlæggende årsag til dit barns adfærd og mistrivsel. Sorg, dårligt humør, depressioner og manglende selvtillid kan ramme børn såvel som voksne. Stress, angst og handikap kan også gøre det svært for dit barn at trives i den almindelige hverdag.

Du kan finde ud af, om der er en grundlæggende årsag til dit barns anderledes adfærd ved at kontakte en anerkendt børnepsykolog i Aarhus, som har stor erfaring med undersøgelse og behandling af psykiske problemer hos børn. Børnepsykologer anbefaler altid forældre at opsøge den nærmeste børnepsykolog ved mistanke om psykiske problemer hos barnet, da konsekvensen af det psykiske problem i høj grad kan mindskes og fjernes gennem psykologhjælp.

Hvordan foregår psykologhjælp til børn?

Psykologhjælpen tilrettelægges efter dit barns alder for at opnå tryghed, så dit barn kan føle sig fortrolig i omgivelserne. Afhængigt af den grundlæggende årsag til barnets mistrivsel vil dit barn deltage i behandlingerne hos den børnevenlige psykolog fra Århus alene eller med deltagelse af én eller flere forældre. Her skabes der rum for, at dit barn kan udtrykke sine bekymringer og tanker til en objektiv person, hvilket især kan være gavnligt for skilsmissebørn. Hos mindre børn deltager forældrene typisk for at skabe tryghed, men der vil altid være fokus på barnet forståelse og oplevelse af situation, hvilket vil ses i sammenhæng med forældrenes eller andre pårørendes oplevelse af barnets adfærd for, at psykologen kan lave en samlet vurdering af problemet og tilpasse psykologhjælpen derefter.

Hvor længe skal mit barn gå til psykolog?

Det varierer fra barn til barn hvor ofte, dit barn skal til psykolog. Behovet for behandling vil blive vurderet ved hvert besøg hos psykologen med henblik på, at dit barn får en almindelig hverdag her og nu samt gennem hele opvæksten.

 

Psykologhuset Sdr. Palæ

Sønder Alle 10, 3. tv.

8000 Aarhus C

86 12 08 38