Akupunktur mod de kedelige almindelige smerter

Vi kender alle de helt almindelige smerter, som nogle gange opstår i vores krop. Det kan lige pludselig begynde at jage i foden og den bliver øm som følge af uvante spændinger i musklerne, eller spændingshovedpinen kan komme snigende indover os, når vi er stressede. Kulde og vind kan påvirke nakken og skabe stivhed, og især i efterårs- og vinterperioden kan man lide af smerter i ørerne, som stort set kan vare resten af dagen, bare fordi man cyklede til arbejde uden hue.

De kedelige smerter der hæmmer livskvaliteten

Vi ved ikke altid lige hvordan, disse midlertidige og tilbagevendende smerter opstår, og den praktiserende læges løsning går ofte på at vente og se, om smerten går over. Mange af disse smerter, vi tager som en del af livet, opstår ofte som følge af spændinger i muskler og nerver, og i nogle tilfælde kan afslapning i en uge eller to få smerten til at gå over.

De almindelige følgesmerter kan derfor hæmme vores evner til at udføre vores arbejde og lave andre aktiviteter, som giver livskvalitet. Eftersom man ikke kan ligge sig syg med ondt i skulderen, skaber det kun mere stress og flere spændinger i andre dele af kroppen samt i hovedet. Det kan heldigvis hjælpe på netop disse smerter at prøve akupunktur i Odense, Aalborg eller i andre både store og små byer.

Akupunktur kan gøre en forskel for din dagligdag

Akupunktur kan være en af de bedste behandlinger mod disse helt almindelige og kedelige smerter som kan virke diffuse og svære at helbrede. Eftersom smerterne typisk opstår som spændinger i kroppen og stress, kan nålebehandlingen stimulere kroppens blodtilførsel til de ramte områder og hjælpe til at løsne op og dermed lindre smerten. Derudover giver den øgede tilførsel af energi og næringsstoffer det bedste miljø og muligheder for, at kroppen kan begynde at hele sig selv.

Akupunktur mod smerter giver generelt gode resultater og især mod smerter, hvor den underliggende årsag typisk er en lettere stress i kroppen som følge af uvante bevægelser, kulde og vind og let overbelastning både fysisk og mentalt. Allerede efter den første behandling kan klienten mærke en forandring i kroppen, hvor man ofte enten bliver varm eller kold pga. ændringerne i energiflowet og nerveforbindelserne.

Hvis skaden er midlertidig og ikke regelmæssigt opstår, kan man efter et antal behandlinger se, om skaden er helet og vurdere, om der er brug for flere behandlinger. Hvis smerterne opstår som følge af menstruationskramper eller en særlig kropsholdning eller gang, der påvirker kroppen uhensigtsmæssigt, vil akupunktøren ofte anbefale et længerevarende behandlingsforløb. Der er dog gode chancer for at akupunktur i mange tilfælde kan lindre smerter.

 

Thomas Fyrst Akupunktur

Hollufgårdsvej 10 A

5260 Odense S

31152507

Hvordan hjælper kranio sakral terapi babyer og børn?

Kranio sakral terapi er en behandling, man kan få foretaget i alle aldre. Det er en behandling, der hjælper på både hjernerystelse, piskesmæld, ADHD, spændinger, stress og mange mange andre ting. Det er en form for terapi, der går ind og hjælper på både fysiske og psykiske problemer, og hjælper hovedet og kroppen med at slappe af igen.

Grunden til at behandlingen er så fænomenal god til babyer og børn er, at de ikke altid kan fortælle os, hvordan de har det, men de ved hjælp af denne behandling bliver afslappet både i hovedet og i kroppen.

Hvis man får en hjernerystelse, er det vigtigt, at man forholder sig i ro – på alle måder. Dette betyder, at man skal undgå arbejde, hvor man skal koncentrere sig, man skal undgå både læsning, computer og fjernsyn så vidt muligt, og man skal sørge for at få en masse hvile. Dog er det vigtigt, at man bliver vækket en gang i timen for at være sikker på, at alt er, som det skal være, og at man ikke har lidt yderligere skade i hjernen.

Dette kan være rigtig svært at håndtere, når det kommer til børn og babyer. Babyer kan man ikke vække en gang i timen og spørge ind til, hvordan de har det, og det kan være rigtig svært at forklare et barn, hvorfor han eller hun ikke må løbe udenfor og lege med sine kammerater de efterfølgende dage. Derfor er den ultimative løsning at benytte sig af fuldkommen kranio sakral terapi til små børn da de på denne måde, både har mulighed for at komme sig hurtigere over hjernerystelsen, men der er også mindre risiko for, at de kommer til at døje med følgesygdomme og eftervirkninger senere i livet.

Man kan få foretaget kyndig kranio sakral terapi i Nordsjælland, hvor en erfaren behandler vil vurdere, hvor mange behandlinger der skal til, og samtidig også kan guide dig frem til, om der er yderligere ting, man selv kan gøre for at gøre det nemmere og hurtigere for barnet af komme sig over hjernerystelsen mest optimalt.

Som først nævnt, er denne behandling også god imod fysiske skader. Skulle barnet derfor have nogle former for fysiske skavanker, vil det uden tvivl være et forsøg værd, at kontakte sådanne en behandler for at finde ud af, om det er noget, de kan hjælpe med at rette op på, og måske gøre hverdagen nemmere for både børn og voksne.

Karin Sulsbrück

Stengade 41b, 2 sal

3000 Helsingør

26 12 46 66

Stress på arbejdspladsen? Her er løsningen

For blot få årtier tilbage var det tabubelagt at indrømme, at man var stresset. I dag er det heldigvis blevet et langt mindre tabubelagt emne i takt med, at forståelsen for konsekvenserne af stress er blevet øget. Stress er nemlig ikke et tegn på svaghed – stress er derimod kroppens måde at vise, at man er under et for stort pres. Dette problem ses typisk på arbejdspladser, hvilket ikke bør være tilfældet, når det både er muligt at forebygge stress på arbejdspladsen med hjælp fra dygtige psykologer.

 

Er mine medarbejdere overhovedet stressede?

Det er meget forskelligt, hvad der udløser stress. Det er derfor også forskelligt fra medarbejder til medarbejder, om de føler sig stressede eller ej. Samtidig kan der også være forskelle i, om stressen erkendes eller ej. Uanset om dine medarbejdere føler sig stressede eller ej, så kan alle dog have glæde af en psykolog fra Viborgsom tilbyder kurser i stresshåndtering samt erhvervsrettet psykologrådgivning.

 

Hvad lærer man til et kursus i stresshåndtering?

I kurset lærer dine medarbejdere både at håndtere nuværende stress såvel som at forebygge eventuel stress i fremtiden. Kurset er således relevant for alle uanset stressniveau, hvor alle lærer, hvordan de kan blive bedre til at være i balance under stort pres. Samtidig vil der også arbejdes med at identificere mentale barrierer for at mindske den indre modstand, som kan fremprovokere stress. Der vil også være rådgivning om, hvordan forskellige psykiske indstillinger kan bruges til at bearbejde stress, så det er muligt at forebygge depressioner såvel som angst. Når disse redskaber er indlært, vil dine medarbejdere være i stand til at opnå bedre personlige resultater, hvilket både gavner din virksomheden såvel som medarbejdernes indre sammenhængskraft. I den forbindelse vil der også ske en afstemning af medarbejderes værdier i forhold til virksomhedens værdier, så begge parter er indforståede med hinandens forventninger. Det vil sikre en bedre fortolkning og kommunikation på tværs af virksomheden, der igen gavner den enkelte medarbejder såvel som virksomheden som helhed.

 

Et kursus, der gavner medarbejderen og virksomhedens udbytte

Et kursus, der både gavner medarbejderen og virksomhedens udbytte, er uden tvivl den økonomiske og tidsmæssige investering værd. Virksomheden vil have færre sundhedsudgifter som følge af mindsket sygefravær grundet stress, herunder færre tilfælde af psykiske lidelser blandt dine medarbejdere. Virksomheden vil afspejle en fornuftigt firmapolitik, hvor der er fokus på at skabe et stressfrit arbejdsmiljø. Medarbejderne vil qua det stressfri miljø blive mere forandringsparate til at tackle de udfordringer, som de oplever i virksomheden. En bedre dynamik i hverdagen vil blive opnået, hvor både de enkelte medarbejdere såvel som hele virksomheden vil nyde godt at dette udbytte.

 

Munk Schandorff

Toldboden 1, 3. sal B

8800 Viborg

27828414