Hvad er hypnose?

Du har måske hørt om hypnose og folk, der ikke længere er ræd for edderkopper, efter de har været i hypnosebehandling. Det lyder måske for godt til at være sandt, men også lidt interessant, for tænk, hvis det var muligt at blive fri for sin skræk. Men hvad er hypnose egentlig for en størrelse? Først og fremmest findes der flere definitioner på, hvad hypnose er, hvilket man altid skal have in mente. Hypnose handler om at komme ind i en tilstand, hvor man dels mister sin bevidsthed og i stedet befinder sig i et drømmende univers. Her føler man sig distanceret fra virkeligheden ligesom i søvn eller dagdrømme. Og ganske rigtigt vil det ligne, at den hypnotiserede person sover, men egentlig er han/hun midt i en kreativ dagdrøm, hvor han/hun er afslappet og fokuseret. Det er en kombination af naturlige fænomener, som vi alle oplever dagligt, og samtidig bliver dine emotionelle ressourcer fokuseret. Dette er grunden til hypnosens positive resultater, idet man ofte vil opleve positive ændringer i tanker, følelser, adfærd og vaner meget hurtigt. Hypnose anvendes altså som et redskab, der effektivt hjælper dig med at løse forskellige problematikker og bryde negative handlemønster og vaner. 

Hypnose virker 

Når vi taler om hypnose, så handler det om at få hjælp til at foretage ændringer af vaner og tankemønstre samt at bryde mange års negativitet. Hjernens to systemer arbejder sammen via den kritiske faktor, der fungerer som en port mellem systemerne. Denne port formidler data fra det ene sind til det andet, og matcher nyt og gammelt ikke, så vil den kritiske faktor ikke godkende den nye information. Derfor er det særdeles svært for mennesket at nedbryde dårlige vaner, men det er her, hypnose kan gøre en markant forskel. Den kritiske faktor tillader følelses- og adfærdsmæssige instruktioner at passere fra det ene system til det andet. Systemerne vi taler om, kalder vi for det bevidste sind og det ubevidste sind, og det er det ubevidste, der har lagret rutiner, vaner og tankemønstre. Ved at få disse instrukser vil der være mulighed for at skabe nye tankemønstre og overbevisninger. Med andre ord vil det underbevidste sind blive udsat for en omprogrammering, der tillader at skabe en ny adfærd. 

Hypnose er værd at prøve kræfter med

Så går du rundt og har lidt for mange dårlige vaner, der påvirker dit humør og din positive indstilling, så kan det være en god ide at prøve kræfter med hypnose. Selvom der er mange teorier inden for området, så kan hypnose åbne op for nogle kanaler, som en samtale med en psykolog ikke kan. Men det handler om, hvem vi er som menneske – så prøv dig frem og se, hvad der virker for dig. 

Fredholm Hypnose

Prinsessegade 9

1442 København K

24 24 28 12