Når man skal sige farvel til et kæledyr

Kæledyr

Vores kæledyr er noget af det bedste, vi har. Vi elsker at lege med dem, kæle med dem og bare være i deres selskab – hunden er jo også menneskets bedste ven, ligeså alle andre former for kæledyr! Men ligesom med mennesker, kommer der desværre en tid, hvor man er nødt til at sige farvel. Nogle dyr, såsom katte, vælger at finde et trygt sted, det kan være i form af en busk, under et træ eller et område tæt på deres hjem, hvor de lægger sig til at sove stille ind. Men det er ikke altid de gør dette, nogle gange kæmper de en brav kamp dagene, måske ugerne, op til! Derfor skal man som dyreejer huske at læse dens signaler, hvis den ikke har det godt. Kan du se, din kat ikke har det godt, eller er den godt op i årene og det måske er ved at være den tid, kan du altid bestille en stille, rolig og professionel aflivning af din kat, så den kan få lov at sove stille ind, uden smerter og med dig ved sin side.

Når vores elskede kæledyr lider, er det vigtigt at gøre noget ved det, da andet vil være synd. Prøv også så vidt muligt at undgå at strække tiden ud, så den ikke lider mere end højest nødvendigt. Kommer dit kæledyr ud for en ulykke, eller kan du se det begynder ikke at være helt så frisk længere på en fredag aften, behøver du ikke være nervøs for, først at kunne komme til dyrlægen om mandagen. Der er nemlig mulighed for at finde en kompetent og kyndig dyrlæge med weekendåbent, så du alle ugens dage har mulighed for at gøre noget ved dit kæledyrs lidelser.

Det er altid hårdt at sige farvel til de små venner, da man selvfølgelig knytter sig til dem. Sørg derfor at nyde tiden så meget som muligt, så længe du har dem. Husk at forkæl dem, når de fortjener det, og måske en lille smule ekstra de sidste par timer, så de sover stille ind med en tilfreds mave og I får en hyggelig sidste stund sammen. Nogle dyrlæger vælger også at yde den service, at tage på ”hjemmebesøg” ved aflivning, så både du og dit kæledyr er i de mest trygge og behagelige omgivelser.

VALBY DYREKLINIK
Vigerslevvej 132
Valby 2500
36 30 10 30

HJØRNEGÅRDENS DYREKLINIK
Kastrupvej 243
Kastrup 2770
36 30 10 30

BIRKERØD DYREKLINIK
Hovedgaden 25
Birkerød 3460
36 30 10 30