3 råd til dig der har et barn med ADHD

Råd til børn og unge med ADHD

Flere og flere børn bliver nu til dags diagnosticeret med den neuropsykologiske sygdom ADHD. ADHD er en amerikansk forkortelse for Attention Deficit Hyperactivity Disorder, og bliver i langt de fleste tilfælde behandlet gennem medicin eller terapi. Det er en lidelse, som især har fået meget opmærksomhed inden for ungdomspsykiatrien, men behandlingen for lidelsen er stadigvæk forholdsvis ny. Derfor giver vi dig 3 gode råd, hvis du har et barn, der er blevet diagnosticeret med den psykiske lidelse, og hvad du som forældre kan gøre for, at forebygge det. Er du interesseret? Så læs med her.

Opmærksomhed

Et barn, der har en form for psykisk lidelse kræver mere opmærksomhed og tilsyn. Derfor kan det være en rigtig god idé, at være opmærksomhed på sit barn. Vær til stede for barnet til hver en tid, og prøv at finde ud af, hvordan sygdommen afspejler sig i barnets opførsel. Lige så meget som medicinering og terapi kan hjælpe barnet, så kan du som forælder også være med til at hjælpe barnet ved at finde ud, hvordan barnet opfører sig i forskellige kontekster og situationer. Find ud af hvad der får barnet til at miste opmærksomheden, så du fremover kan gøre noget ved situationen, eller barnet. Det kræver, at du har energi, overskud og måske endda, at du fører en journal over barnets hverdag.

Terapi eller medicin?

Der er meget delte meninger om, hvad den bedste behandling er for børn, der har opmærksomhedsforstyrrelser. Da sygdommen er relativ ny, kan det være svært at vurdere, hvad der virker godt og hvad der virker knap så godt. Inden for hjerneforskning har man endnu ikke fundet ud af, hvad ADHD gør ved hjernen og vica versa. Derfor skal man være påpasselig med at give sit barn medicin, hvis tilstanden kan forbedres ved hjælp af andre, måske mere naturlige metoder. Disse metoder kan være terapi, eller som nævnt ovenfor, at føre en journal over sit barns hverdag og derved justere situationen. Der findes rigtige mange dygtige terapeuter, og det kan være fordelagtigt at prøve to eller tre terapeuter før man har fundet den helt rette, der passer til dit barns behov. Behandling af ADHD hos børn kan ske på mange forskellige måder, og derfor er det vigtigt at du tager højde for alle fordele og ulemper, før du vælger at tage en beslutning. Det kan være fordelagtigt at tage kontakt til en professionel klinik, og forhøre dig om dine muligheder. Held og lykke.

Centrum Børne- og ungdomspsykiatri
Bagsværd Hovedgade 119, 1. sal
2880 Bagsværd
44 44 46 48