Hypnose mod migræne

Migræne

Tanken om hypnose som kur mod migræne, kan måske virke lidt underlig. For det første er det et spørgsmål om, hvor meget dit underbevidste har med din fysiske krop at gøre. For det andet er det et spørgsmål om, hvordan hjernen håndterer smerte. Mange tager, med en vis succes, piller mod hovedpine. Migræne er dog ikke en hovedpine. Enhver der lider af migræne fra tid til anden, vil fortælle dig, at en migræne efterlader dem ude af stand til at gøre noget. Selvom der findes konventionel medicin og behandlinger mod migræne, har folk der lider af det, ofte en hel del sygedage på grund af det. For at forstå hvordan hypnose kan hjælpe på migræne, bør vi først undersøge hvad migræne er.

Migræne begynder ofte med et skift i kroppens kemi som følge af stress, medicin, visse typer mad, dårlig søvn eller lignende. Symptomerne er mange, heriblandt stærk, dunkende smerte i hovedet, kvalme og opkastninger, samt følsomhed over for en række ting såsom bevægelse, lys og lugte. Opkastningerne er sandsynligvis en følge er den stærke smerte, og ikke en del af den egentlige tilstand. Da smerten kan fortsætte i dagevis og da den ofte er umulig at behandle med smertestillende medicin, kan det være nødvendigt at bruge mere direkte og effektive metoder.

Et studie viste, at patienter som blev behandlet med hypnose for deres migræne, havde tre gange større chance for helt at slippe af med den, end patienter der blev behandlet med konventionel medicin, som i dette studie var prochloperazine. Denne type medicin bruges typisk mod mentale og følelsesmæssige problemer, såsom skizofreni. Det nedbringer smerte og kvalme, hvorved det tager sig af symptomerne ved migræne. Det behandler dog ikke det underliggende problem, og som med al anden medicin, følger der en lang række bivirkninger med.

Hypnose har derimod ingen bivirkninger. Det er tillige meget blidere for kroppen end medicin er. De teknikker der benyttes, søger at forhindre patienten i at få migræne, frem for at behandle den når den kommer. Herved forsøger hypnose at ændre den måde din krop normalt håndterer stress eller lignende på, så dette ikke længere giver dig migræne. Behandlingen er langt billigere end medicin, og tager kun et par sessioner, før det begynder at give resultater. Hvis du ofte lider af migræne, bør du overveje at finde en hypnotisør I københavn V eller nær dig, som kan hjælpe dig til et liv uden migræne.

New-you

Vester Voldgade 86 1. sal
1552 København V

Tlf: 2971 4190