Få ny energi med den rette kost – spørg en kostvejleder

diætist hos en fysioterapeut

Mange har prøvet at være på kur. Denne har måske haft til formål at afhjælpe overvægt eller undervægt. I disse tilfælde giver man ofte køb på sin sundhed for at opnå vægttab eller vægtforøgelse. I forbindelse med overvægt ender man ofte med at mangle mange vigtige vitaminer og mineraler, fordi man forsøger at spise så lidt som muligt. I forbindelse med undervægt ender man ofte med at tage en masse fedt på, i stedet for at øge isn vægt på en hensigtsfuld måde, fordi man prioriterer højt indhold af kalorier over sundheden af måltidet. For at ændre på sin krop, blive mere sund og få mere energi, kan man eksempelvis finde en kostvejleder. Denne bør bo i dit område, så bor du i København, kan du finde en klinik der tilbyder kostvejledning. Denne er ofte en, der også udbyder behandlinger som fysioterapi eller lignende på Nørrebro eller Frederiksberg. Hvis du stadig ikke er overbevist, så er der her en liste over de kure, der er mest oppe i tiden, og hvorfor du bør konsultere en kostvejleder, hvis du vil prøve en af dem.

At tælle kalorier

Her er tale om en kur, hvor du sætter dig selv et mål om, at hvert måltid skal bestå af 1500 kcal., og hver gang du spiser noget, bogfører du hvor mange kalorier, du har spist. Kuren siges at virke, fordi du får færre kalorier end du bruger. Kuren indeholder ingen retningslinjer for indtag af grove grøntsager, frugt eller fedt. Derfor kan man være på denne kur og leve af ris, sovs og chokolade, bare man ikke spiser ret meget af det. Vil man gerne benytte sig af denne kur, bør man konsultere en kostvejleder og høre, hvordan man får alt, hvad man har brug for, mens man er på kuren.

2:5 kuren

Dette er en kur, spm også er baseret på at tælle kalorier.Er man på denne kur, vil der være to dage om ugen, hvor man dog max må indtage 500 kalorier. Problemerne ved denne kur, er dog de samme som ved ovenstående.

HCLF

High carb, low fat er en reinkarnation af den meget udskældte Atkinskur, men med modsat fortegn. Atkins mente kulhydrater var onde, og at fedt og protein var reel føde. HCLF mener, at alt hvad der ikke er frugt og grøntsager er den eneste rigtige føde og bør udgøre hele diæten.

Der er intet galt med at være på kur, men det er vigtigt at gøre det på den rigtige måde. Førnævnte fysioterapeut i København, som er kostvejleder kan hjælpe dig med at få den krop og den energi, du ønsker.

 

Fysioterapi Nordvest
Dortheavej 59, 1. sal
2400 København NV
3810 0232