Savner du personlig udvikling?

Da du var teenager skete der en masse. Du udviklede dig fysisk med lynets hast, men også psykisk. Som voksen kan det være, at du går lidt i stå, har nogle gode faste vaner og generelt ikke ser behovet for personlig udvikling på samme måde som du gjorde, da du var yngre. Det er i sig selv ikke noget problem, medmindre man finder sig selv i en situation hvor man savner at kunne udvikle og tilpasse sig. Med personlig udvikling kan man blive en bedre og stærkere version af sig selv, én der kan håndtere udfordringer man ikke troede var mulige. Hvis du savner personlig udfordring er der forskellige veje du kan gå:

Selvudviklingskurser

På disse kurser vil du blive presset og udfordret. Du vil lære hvem du er, og hvordan du kommer videre. Her er ofte fokus på selvtillid og hvordan man håndterer selvkritik på en praktisk, frem for selvdestruktiv facon.

Selvudviklingsbøger

Hvis du selv vil tackle din personlige udvikling findes der en lang række bøger, som kan hjælpe. Disse er desværre af varierende kvalitet, og nogle af dem beror sig ligefrem på magisk tænkning. Hvis man finder en rigtig god bog, som omhandler selvet, psyken og rationel filosofisk tænkning, kan man nå rigtig langt ved at læse, og muligvis vende de tanker man gør sig, med en ven der er på samme vej.

selvudvikling

Psykolog og coach

En coach kan være mange forskellige mennesker. Der er både folk der specifikt er uddannede som coaches indenfor selvudvikling, business eller lignende, og så er der psykologer og lignende, som kan fungere som coaches fordi de er uddannede til at se folk, og hjælpe dem med at få større selvindsigt. En psykolog har priser som en coach, så du behøver ikke frygte, at det pludselig bliver meget dyrere end eksempelvis at hyre en coach. Den store fordel ved at have en person af denne kaliber at spare med er, at en psykolog eller en coach har den fornødne viden, til at hjælpe. En ven kan sagtens være en god allieret på din rejse mod personlig udvikling, men har ikke den ekspertise, en psykolog har.

Sådan finder du vejen fremad

Bor du i København, kan du let finde en psykolog eller coach i København. I resten af landet kan det være nemmere at søge efter bredere kriterier såsom meditation, selvudviklingskurser og eventuelt bøger om emnet. Der findes også en del sider på internettet, hvor man kan komme i kontakt med folk som også søger selvudvikling.

http://susannescherff.dk/coaching/

Psykologisk Praksis v/ Susanne Scherff
Falkoner Allé 63
2000 Frederiksberg
Tlf: 28 81 90 96