Hvordan foregår sportsakupunktur?

sportsakupunktur

I løbet af de senere år er sportsakupunktur blevet et kæmpe hit for sportsudøvere, specielt ved de som udøver lidt større mængder af motion, end de 30 minutters løbetur 2-3 gange om ugen. Akupunkturen får nemlig musklerne til at slappe af, men hvis man har betændelse ved løberknæ, tennisalbue, skinnebensbetændelse eller andre, er akupunkturen også med til at fremskynde og aktivere denne helingsproces.

Ved benyttelse af denne form for akupunktur, bliver det placeret i triggerpunkterne i de anspændte muskler, for at få musklerne til at slappe af og derved fjerne størstedelen af smerterne. Et triggerpunkt er et bestemt punkt i musklen, som er ramt af store smerter. Dette medfører, at kroppen automatisk vil lave spændinger omkring dette område, hvilket sportsakupunktur kan gå ind at løsne op. Det er ikke alle massører der laver disse professionelle og virkende akupunkturer i København, men har dine tidligere former for behandlinger ikke virket, eller synes du blot dette lyder mere effektivt, så ring til din nuværende, eller en anden erfaren og dygtig sportsmassør i København, og hør ad om hvor vidt de udfører denne form for behandling.

Grunden til sportsakupunktur er så effektivt, er fordi det aktiverer kroppens endorfiner. Endorfiner er et smertedæmpende hormon kroppen selv danner. Det bliver udløst ved hård træning, hårdt arbejde, latter mv., men det bliver også udløst ved smerter, da det er kroppens måde at hele på og udskyde smerterne fra kroppen. Ud over den smertestillende effekt, kan det også medføre følelserne af succes og energi, ergo gør det altså kroppen glad. Derfor er der mange som bliver afhængige af sport, da de får en følelse af glæde, idet endorfinerne bliver udskudt i kroppen.

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetoden, som vi igennem årene har taget ved lære af i Europa. I Europa er det blevet set som en lidt overtrosbehandling, men flere undersøgelser viser, at dette faktisk er en metode som fungerer. Det både virker og kan forebygge smerter, i form af sportsskader, menstruationssmerter, migræner og mange andre former for ubehageligheder. Det som kan virke tiltalende ved akupunktur, hvis man ikke har prøvet dette før, er at det ikke har nogle bivirkninger. Går du til kiropraktor med en skade som skal masseres eller knækkes på plads, kan det uheldige ske at kiropraktoren kan komme til at trykke eller knække forkert, hvorefter man kan få følgeskader. Det kan man ikke ved akupunktur, så det værste der kan ske ved at forsøge behandlingen, er at der ingen ændring sker.

Charlies massage & Sportsterapi v/ Charlie Langenbach
Gammeltoftsgade 16
1355 København K
Tlf: 51 31 14 21